Belgacom International Carrier Services (BICS) en het Zuid-Afrikaanse MTN kunnen de overeenkomst voltooien om hun internationale carrierdiensten samen te voegen. De integratie kan beginnen.

Na goedkeuring van alle overheids-, regelgevings- en mededingingsautoriteiten kunnen BICS en MTN hun internationale carrierdiensten (telecomdiensten aan andere operatoren) samenvoegen.

BICS was voordien onder gezamenlijke controle van Belgacom en het Zwitserse Swisscom. Vanaf vandaag 1 december 2009, zal BICS MTN ICS, het internationale Wholesale filiaal van MTN, geleidelijk integreren en fungeren als de officiële gateway van carrierdiensten voor MTN wereldwijd. Belgacom zal voortaan 57,6% van de aandelen van BICS in handen hebben, Swisscom 22.4% en MTN 20,0% met een vertegenwoordiging in de raad van bestuur.

Belgacom International Carrier Services (BICS) en het Zuid-Afrikaanse MTN kunnen de overeenkomst voltooien om hun internationale carrierdiensten samen te voegen. De integratie kan beginnen. Na goedkeuring van alle overheids-, regelgevings- en mededingingsautoriteiten kunnen BICS en MTN hun internationale carrierdiensten (telecomdiensten aan andere operatoren) samenvoegen. BICS was voordien onder gezamenlijke controle van Belgacom en het Zwitserse Swisscom. Vanaf vandaag 1 december 2009, zal BICS MTN ICS, het internationale Wholesale filiaal van MTN, geleidelijk integreren en fungeren als de officiële gateway van carrierdiensten voor MTN wereldwijd. Belgacom zal voortaan 57,6% van de aandelen van BICS in handen hebben, Swisscom 22.4% en MTN 20,0% met een vertegenwoordiging in de raad van bestuur.