De it-integratie van BNP Paribas, Fortis en BGL zal 1,3 miljard euro kosten. De bank wil ook meer samenwerken met andere financiële ondernemingen om de kosten te drukken.

De it-integratie zou volgens planning eind volgend jaar moeten rond zijn. Het kostenplaatje van 1,3 miljard euro is enorm, maar valt nog best mee als je rekening houdt met het jaarlijks it-budget van 4 miljard euro. BNP Paribas Fortis telt dan ook 20.000 it-ers, verspreid over negen steden. Gewezen cio Lieve Mostrey had eerder al gezegd dat de integratie 700.000 mandagen zou kosten, goed voor 1.200 it-projecten.

Op het jongste debat van itOne in Luxemburg gaf Hervé Gouëzel, head of integration, aan dat BNP Paribas Fortis tevens meer met andere banken wil samenwerken in bepaalde domeinen en ook gezamenlijke it-platforms zou opzetten.

"Het is gewoon veel te duur geworden voor banken om alles zelf uit te bouwen en te onderhouden. In Frankrijk zijn er al enkele afspraken, in België zal dat zeker nog voor eind volgend jaar het geval zijn," aldus Hervé Gouëzel.

De it-integratie van BNP Paribas, Fortis en BGL zal 1,3 miljard euro kosten. De bank wil ook meer samenwerken met andere financiële ondernemingen om de kosten te drukken. De it-integratie zou volgens planning eind volgend jaar moeten rond zijn. Het kostenplaatje van 1,3 miljard euro is enorm, maar valt nog best mee als je rekening houdt met het jaarlijks it-budget van 4 miljard euro. BNP Paribas Fortis telt dan ook 20.000 it-ers, verspreid over negen steden. Gewezen cio Lieve Mostrey had eerder al gezegd dat de integratie 700.000 mandagen zou kosten, goed voor 1.200 it-projecten.Op het jongste debat van itOne in Luxemburg gaf Hervé Gouëzel, head of integration, aan dat BNP Paribas Fortis tevens meer met andere banken wil samenwerken in bepaalde domeinen en ook gezamenlijke it-platforms zou opzetten. "Het is gewoon veel te duur geworden voor banken om alles zelf uit te bouwen en te onderhouden. In Frankrijk zijn er al enkele afspraken, in België zal dat zeker nog voor eind volgend jaar het geval zijn," aldus Hervé Gouëzel.