De verwarming liet het midden december afweten in hotel 'De Schelde' in Cadzand waar Jef Colruyt en Ashley Abdo de koppen samenstaken om de strategische fusie, of liever overname, te bespreken van Dolmen door Real Software.

Zij moesten zich dus opwarmen aan het cijfermateriaal en het geplande 'industrieel project' van Real-Dolmen. De Hasseltse koffie stond inmiddels heet bij die andere integrator Cegeka die ook mee aan tafel wil. Alle drie zijn het forse it-spelers met een omzet van ruim 90 tot 145 miljoen euro en telkens zowat duizend werk-nemers. De kans dat het een 'ménage à trois' wordt is vrij gering, ook al zou de droom van Jef Colruyt in één klap al waarheid kunnen worden: tegen 2011 uitgroeien tot een onderneming met een omzet van 400 miljoen euro. Ter vergelijking: Telindus Belgacom ICT draait zo'n 250 miljoen euro en is voorlopig dus nog de grootste. Voorlopig.

In Wallonië staat integrator WIN sinds kort officeel in de etalage nu aandeelhouder Belgacom een zakenbank heeft aangesteld om de verkoop te regelen. Eén van de kandidaten is netwerkintegrator Dimension Data die dan een totaalomzet van zo'n 120 miljoen euro kan afficheren. Maar ook andere operatoren kijken reikhalzend naar integratoren die hen dichter bij de ict-afdelingen van de diverse ondernemingen kunnen brengen. KPN heeft Getronics overgenomen, er lopen al een tijdje geruchten dat BT geïnteresseerd zou zijn in Dimension Data zelf. Ook Telenet Solutions en Colt Telecom kijken stilaan uit naar een integrator. Eén en ander toont aan dat er in-derdaad een 'bijltjesjaar' aankomt waarin de consolidatie van de sector van integratoren voorlopig het voortouw neemt. België is een aantrekkelijk land, met of zonder regering, maar het staat uiteindelijk voor hooguit 1 tot 1,5 procent van de ict-wereldmarkt. En size does matter, zeker als het berekoud is. Als het van mij afhangt is de opwarming van de aarde, en in extenso die van de ict-sector, nog niet zo'n slechte zaak.

De verwarming liet het midden december afweten in hotel 'De Schelde' in Cadzand waar Jef Colruyt en Ashley Abdo de koppen samenstaken om de strategische fusie, of liever overname, te bespreken van Dolmen door Real Software. Zij moesten zich dus opwarmen aan het cijfermateriaal en het geplande 'industrieel project' van Real-Dolmen. De Hasseltse koffie stond inmiddels heet bij die andere integrator Cegeka die ook mee aan tafel wil. Alle drie zijn het forse it-spelers met een omzet van ruim 90 tot 145 miljoen euro en telkens zowat duizend werk-nemers. De kans dat het een 'ménage à trois' wordt is vrij gering, ook al zou de droom van Jef Colruyt in één klap al waarheid kunnen worden: tegen 2011 uitgroeien tot een onderneming met een omzet van 400 miljoen euro. Ter vergelijking: Telindus Belgacom ICT draait zo'n 250 miljoen euro en is voorlopig dus nog de grootste. Voorlopig. In Wallonië staat integrator WIN sinds kort officeel in de etalage nu aandeelhouder Belgacom een zakenbank heeft aangesteld om de verkoop te regelen. Eén van de kandidaten is netwerkintegrator Dimension Data die dan een totaalomzet van zo'n 120 miljoen euro kan afficheren. Maar ook andere operatoren kijken reikhalzend naar integratoren die hen dichter bij de ict-afdelingen van de diverse ondernemingen kunnen brengen. KPN heeft Getronics overgenomen, er lopen al een tijdje geruchten dat BT geïnteresseerd zou zijn in Dimension Data zelf. Ook Telenet Solutions en Colt Telecom kijken stilaan uit naar een integrator. Eén en ander toont aan dat er in-derdaad een 'bijltjesjaar' aankomt waarin de consolidatie van de sector van integratoren voorlopig het voortouw neemt. België is een aantrekkelijk land, met of zonder regering, maar het staat uiteindelijk voor hooguit 1 tot 1,5 procent van de ict-wereldmarkt. En size does matter, zeker als het berekoud is. Als het van mij afhangt is de opwarming van de aarde, en in extenso die van de ict-sector, nog niet zo'n slechte zaak.