Na jarenlang gekissebis hebben chipfabrikanten Intel en AMD nu de strijdbijl begraven.

Jarenlang lagen chipbakkers Intel en Advanced Micro Devices voortdurend met elkaar in de clinch. Intel had ettelijke zaken lopen tegen AMD rond inbreuken op patenten. AMD van zijn kant beschuldigde Intel regelmatig van concurrentievervalsing.

Beide ondernemingen zijn nu overeengekomen om tabula rasa te maken en alle wettelijke disputen bij te leggen. Concreet zet Intel alle patentzaken stop en trekt AMD zijn klachten in. Wel zal Intel in het kader van die minnelijke schikking een som van 1,25 miljard dollar overmaken aan AMD. Beide chipfabrikanten hopen zich nu weer volledig te kunnen toeleggen op verdere productontwikkeling.

Na jarenlang gekissebis hebben chipfabrikanten Intel en AMD nu de strijdbijl begraven. Jarenlang lagen chipbakkers Intel en Advanced Micro Devices voortdurend met elkaar in de clinch. Intel had ettelijke zaken lopen tegen AMD rond inbreuken op patenten. AMD van zijn kant beschuldigde Intel regelmatig van concurrentievervalsing. Beide ondernemingen zijn nu overeengekomen om tabula rasa te maken en alle wettelijke disputen bij te leggen. Concreet zet Intel alle patentzaken stop en trekt AMD zijn klachten in. Wel zal Intel in het kader van die minnelijke schikking een som van 1,25 miljard dollar overmaken aan AMD. Beide chipfabrikanten hopen zich nu weer volledig te kunnen toeleggen op verdere productontwikkeling.