De samenwerking focust zich volgens analisten voornamelijk op een technologie van Mobileye. Het Israëlische bedrijf, dat ook werkt met onder meer Tesla en General Motors, heeft software ontwikkeld waarmee voertuigen snel kunnen reageren op wegsituaties zonder dat daarbij de bestuurder in actie hoeft te komen. De samenwerking wordt vermoedelijk vrijdag bekendgemaakt op een persconferentie.

BMW wil al langer werk maken van de ontwikkeling van zelfrijdende auto's. Eerder deze maand sprak het de wens uit dat in 2021 de eerste voertuigen de weg op moeten gaan.

(ANP/WK)

De samenwerking focust zich volgens analisten voornamelijk op een technologie van Mobileye. Het Israëlische bedrijf, dat ook werkt met onder meer Tesla en General Motors, heeft software ontwikkeld waarmee voertuigen snel kunnen reageren op wegsituaties zonder dat daarbij de bestuurder in actie hoeft te komen. De samenwerking wordt vermoedelijk vrijdag bekendgemaakt op een persconferentie.BMW wil al langer werk maken van de ontwikkeling van zelfrijdende auto's. Eerder deze maand sprak het de wens uit dat in 2021 de eerste voertuigen de weg op moeten gaan.(ANP/WK)