Bestemd voor smartphones, tablets en andere mobiele toestellen, brengen Intel en Micron Technology nu NAND flashgeheugen in 20nm technologie.

Ook de opslagcapaciteit van mobiele systemen staat onder continue druk om te groeien, en dat geldt eveneens voor toepassingen als solid state disks. Intel en Micron kondigen dan ook de eerste NAND Flash 'multi level cell' chips van 8GB in een nieuwe 20nm productietechnologie aan.

De chips zouden de zelfde performantie en duurzaamheid als producten in de bestaande 25nm technologie bieden, en 30 tot 40 procent minder ruimte op een printkaart nodig hebben voor een zelfde opslagcapaciteit. In de tweede helft van dit jaar moeten de chips op grote schaal beschikbaar komen, terwijl dan ook de eerste 16GB exemplaren klaar moeten zijn. De nieuwe NAND Flash geheugenchips worden geproduceerd door IM Fash Technologies, de joint venture van Intel en Micron Technology.

Bestemd voor smartphones, tablets en andere mobiele toestellen, brengen Intel en Micron Technology nu NAND flashgeheugen in 20nm technologie. Ook de opslagcapaciteit van mobiele systemen staat onder continue druk om te groeien, en dat geldt eveneens voor toepassingen als solid state disks. Intel en Micron kondigen dan ook de eerste NAND Flash 'multi level cell' chips van 8GB in een nieuwe 20nm productietechnologie aan. De chips zouden de zelfde performantie en duurzaamheid als producten in de bestaande 25nm technologie bieden, en 30 tot 40 procent minder ruimte op een printkaart nodig hebben voor een zelfde opslagcapaciteit. In de tweede helft van dit jaar moeten de chips op grote schaal beschikbaar komen, terwijl dan ook de eerste 16GB exemplaren klaar moeten zijn. De nieuwe NAND Flash geheugenchips worden geproduceerd door IM Fash Technologies, de joint venture van Intel en Micron Technology.