De in mei aangekondigde fusie van de geheugendivisies van Intel en STMicroelectronics wordt uitgesteld tot het einde van het eerste kwartaal van 2008. Reden: financiële problemen om de deal nu al rond te krijgen.

In het akkoord staat ook een handtekening van Francisco Partners, een private equity bedrijf dat voor het nodige risicokapitaal ging zorgen. Uiteindelijk blijkt die nu met minder centen over de brug te komen als wat in mei nog verwacht werd. Toch zetten Intel en STMicroelectronics zeker door en benadrukken ze dat ze elk hun financiële verplichtingen zullen nakomen.

Het nieuwe semiconductorbedrijf zal Numonyx heten en zetelen in Zwitserland. Het bedrijf zal flash memory oplossingen leveren voor producten als gsm's, mp3-players, digitale camera's en computers.

De in mei aangekondigde fusie van de geheugendivisies van Intel en STMicroelectronics wordt uitgesteld tot het einde van het eerste kwartaal van 2008. Reden: financiële problemen om de deal nu al rond te krijgen. In het akkoord staat ook een handtekening van Francisco Partners, een private equity bedrijf dat voor het nodige risicokapitaal ging zorgen. Uiteindelijk blijkt die nu met minder centen over de brug te komen als wat in mei nog verwacht werd. Toch zetten Intel en STMicroelectronics zeker door en benadrukken ze dat ze elk hun financiële verplichtingen zullen nakomen. Het nieuwe semiconductorbedrijf zal Numonyx heten en zetelen in Zwitserland. Het bedrijf zal flash memory oplossingen leveren voor producten als gsm's, mp3-players, digitale camera's en computers.