Zowel de Amerikaanse mediareus Time Warner als chipfabrikant Intel zijn met slecht nieuws gekomen voor het vierde kwartaal. Het aandeel van beide bedrijven werd afgestraft op de beurs.

Intel, de grootste chipfabrikant ter wereld, verwacht zijn omzet in het vierde kwartaal van 2008 met 23 procent te zien dalen, tot 8,2 miljard dollar. Het bedrijf mist zo zijn eigen doelstelling, die twee maand geleden al eens met 1 miljard dollar naar beneden is herzien. Het aandeel zakte 6,5 procent.

De chips van Intel worden naar schatting in 80 procent van de pc's gebruikt. Maar de vraag op de pc-markt neemt af en dus verliest het bedrijf orders. Volgens topman Paul Otellini zou de recessie in de VS wel eens de ergste kunnen zijn die hij ooit meemaakte.

Time Warner, onder meer eigenaar van internetbedrijf AOL, van zijn kant kondigde aan dat het voor 2008 een nettoverlies zal boeken. Aanleiding is de afschrijving van maar liefst 25 miljard dollar op de kabel- en internetactiva. Tot nu toe ging Time Warner uit van een jaarwinst. Hoe groot het verlies precies zal zijn, is nog niet bekend. In februari publiceert het bedrijf zijn resultaten. Het aandeel van Time Warner verloor 7,4 procent op Wall Street.

Bron: Belga

Zowel de Amerikaanse mediareus Time Warner als chipfabrikant Intel zijn met slecht nieuws gekomen voor het vierde kwartaal. Het aandeel van beide bedrijven werd afgestraft op de beurs. Intel, de grootste chipfabrikant ter wereld, verwacht zijn omzet in het vierde kwartaal van 2008 met 23 procent te zien dalen, tot 8,2 miljard dollar. Het bedrijf mist zo zijn eigen doelstelling, die twee maand geleden al eens met 1 miljard dollar naar beneden is herzien. Het aandeel zakte 6,5 procent. De chips van Intel worden naar schatting in 80 procent van de pc's gebruikt. Maar de vraag op de pc-markt neemt af en dus verliest het bedrijf orders. Volgens topman Paul Otellini zou de recessie in de VS wel eens de ergste kunnen zijn die hij ooit meemaakte. Time Warner, onder meer eigenaar van internetbedrijf AOL, van zijn kant kondigde aan dat het voor 2008 een nettoverlies zal boeken. Aanleiding is de afschrijving van maar liefst 25 miljard dollar op de kabel- en internetactiva. Tot nu toe ging Time Warner uit van een jaarwinst. Hoe groot het verlies precies zal zijn, is nog niet bekend. In februari publiceert het bedrijf zijn resultaten. Het aandeel van Time Warner verloor 7,4 procent op Wall Street. Bron: Belga