2009 wordt bij Intel het jaar van de smartphone. Dat liet Intel cfo Stacey Smith blijken in een interview met Financial Times.

Het is de vooruitgang die Intel momenteel boekt met de 32 nanometer technologie, die er moet voor zorgen dat het bedrijf volgende jaar de grote stap naar de smarthphone-markt kan zetten. Stacey Smith, de Chief Financial Officer van Intel, zei dat in een gesprek met Financial Times tijdens het afgelopen developer forum in San Francisco.

De 32nm-technologie moet het voor Intel mogelijk maken om hoge volumes van de Atom-processor aan een lage kostprijs te maken: en dat klinkt als een aanbod op maat van gsm-fabrikanten. Volgens Smith zijn er overigens al gesprekken met smartphone-fabrikanten, al verwacht ze dat de eerste gsm's met een Atom-processor pas ten vroegste naar het einde van 2009 te verwachten zijn. Tijdens een presentatie op de conferentie liet Intel een slide zien waarop het een sales-doel naar voor schuift van 200 miljoen Atom-devices tegen 2012, in vergelijking met 300 miljoen voor de traditionele notebooks.

Overigens laat concurrent Nvidia ook geen gelegenheid onbenut om ballonnetjes op te laten over smarthphones. Zo zei ceo Jen-Hsun Huang onlangs nog op de Nvision Expo in Californië dat hij sterk gelooft dat "het mobiele device de volgende personal computer wordt" en dat "we in de komende jaren zullen beseffen dat we door een tweede grote pc-revolutie gegaan zijn." Huang maakte duidelijk dat Nvidia volledig op Windows Mobile focust en daarvoor de Nano-processor van VIA zal gebruiken in zijn chipset.

2009 wordt bij Intel het jaar van de smartphone. Dat liet Intel cfo Stacey Smith blijken in een interview met Financial Times. Het is de vooruitgang die Intel momenteel boekt met de 32 nanometer technologie, die er moet voor zorgen dat het bedrijf volgende jaar de grote stap naar de smarthphone-markt kan zetten. Stacey Smith, de Chief Financial Officer van Intel, zei dat in een gesprek met Financial Times tijdens het afgelopen developer forum in San Francisco. De 32nm-technologie moet het voor Intel mogelijk maken om hoge volumes van de Atom-processor aan een lage kostprijs te maken: en dat klinkt als een aanbod op maat van gsm-fabrikanten. Volgens Smith zijn er overigens al gesprekken met smartphone-fabrikanten, al verwacht ze dat de eerste gsm's met een Atom-processor pas ten vroegste naar het einde van 2009 te verwachten zijn. Tijdens een presentatie op de conferentie liet Intel een slide zien waarop het een sales-doel naar voor schuift van 200 miljoen Atom-devices tegen 2012, in vergelijking met 300 miljoen voor de traditionele notebooks. Overigens laat concurrent Nvidia ook geen gelegenheid onbenut om ballonnetjes op te laten over smarthphones. Zo zei ceo Jen-Hsun Huang onlangs nog op de Nvision Expo in Californië dat hij sterk gelooft dat "het mobiele device de volgende personal computer wordt" en dat "we in de komende jaren zullen beseffen dat we door een tweede grote pc-revolutie gegaan zijn." Huang maakte duidelijk dat Nvidia volledig op Windows Mobile focust en daarvoor de Nano-processor van VIA zal gebruiken in zijn chipset.