Met de overname van Movidius verbreedt Intel zijn speelveld richting kunstmatige intelligentie. Movidius focust op AI en computer vision processors. Dat slaat op chips die er voor zorgen dat een camera voorwerpen en bewegingen kan herkennen en interpreteren.

Movidius werkt onder meer samen met Google, Lenovo en dronemerk DJI. Het bedrijf telt zo'n 180 werknemers. Intel wil de technologie van het bedrijf inzetten in zijn eigen RealSense cameratechnologie. Ook die focust op het herkennen van voorwerpen en bewegingen. Hoeveel Intel op tafel legt voor de deal is niet bekend.

Met de overname van Movidius verbreedt Intel zijn speelveld richting kunstmatige intelligentie. Movidius focust op AI en computer vision processors. Dat slaat op chips die er voor zorgen dat een camera voorwerpen en bewegingen kan herkennen en interpreteren.Movidius werkt onder meer samen met Google, Lenovo en dronemerk DJI. Het bedrijf telt zo'n 180 werknemers. Intel wil de technologie van het bedrijf inzetten in zijn eigen RealSense cameratechnologie. Ook die focust op het herkennen van voorwerpen en bewegingen. Hoeveel Intel op tafel legt voor de deal is niet bekend.