Intel schudt de kaarten in zijn merknamen. De Pentium-naam, die vooral in de jaren negentig furore maakte, verdwijnt. Ook Celeron-processoren krijgen een nieuwe naam. Beiden zullen door het leven gaan als Intel Processor vanaf 2023. De chips voor professionelen en gamers, met namen Core, Evo en vPro, blijven onder die noemers voortbestaan.

De Pentium- en Celeron-cpu's waren de laatste jaren vooral voorbehouden voor goedkopere toepassingen zoals schoolmateriaal, en midrange laptops. Volgens Josh Newman, vice president bj Intel, moet een en ander de catalogus van het bedrijf vereenvoudigen, 'zodat gebruikers zich kunnen focussen op het kiezen van de juiste processor voor hun noden'.

Intel schudt de kaarten in zijn merknamen. De Pentium-naam, die vooral in de jaren negentig furore maakte, verdwijnt. Ook Celeron-processoren krijgen een nieuwe naam. Beiden zullen door het leven gaan als Intel Processor vanaf 2023. De chips voor professionelen en gamers, met namen Core, Evo en vPro, blijven onder die noemers voortbestaan. De Pentium- en Celeron-cpu's waren de laatste jaren vooral voorbehouden voor goedkopere toepassingen zoals schoolmateriaal, en midrange laptops. Volgens Josh Newman, vice president bj Intel, moet een en ander de catalogus van het bedrijf vereenvoudigen, 'zodat gebruikers zich kunnen focussen op het kiezen van de juiste processor voor hun noden'.