Intel kiest voor Android en doet de overzetting naar de x86 architectuur.

Tijdens de bespreking van de recnete kwartaalcijfers van Intel, maakte het bedrijf duidelijk dat het gaat voor Android op Intel x86-type processoren, zoals de Atom-processor, voor tablets en andere mobiele systemen. De chipproducent stelt uitdrukkelijk de 'port' van Android 3.0 (Honeycomb) voor zijn rekening te nemen.

Daarmee lijkt een kruis te worden gemaakt over het 'MeeGo'-project - een tablet-OS waaraan Intel werkte samen met Nokia. Maar dat laatste bedrijf is nu wel 'verloren', heet het bij Intel. Nokia heeft in ieder geval duidelijk aangegeven zijn toekomst te koppelen aan de mobiele versie van Windows 7.

Overigens was een divisie van Intel, in casu Wind River, al gestart met een Android ontwikkelingsafdeling. Wind River werkte ook al samen met derden aan de ontwikkeling van een basisontwerp voor een goedkope Android gesteunde smartphone. Intel zelf merkte op te mikken op telecombedrijven die eigen toestellen willen uitbrengen en op bouwers van mobiele telefoons.

Met het oog op het promoten van Atom/Android-tablets zou Intel tevens teruggrijpen op een subsidiesysteem als in de pc-wereld, waarbij het bedrijf aan oem'ers van Atom/Android tablets een bedrag (bijvoorbeeld 10 dollar) per toestel betaalt.

Intel kiest voor Android en doet de overzetting naar de x86 architectuur.Tijdens de bespreking van de recnete kwartaalcijfers van Intel, maakte het bedrijf duidelijk dat het gaat voor Android op Intel x86-type processoren, zoals de Atom-processor, voor tablets en andere mobiele systemen. De chipproducent stelt uitdrukkelijk de 'port' van Android 3.0 (Honeycomb) voor zijn rekening te nemen.Daarmee lijkt een kruis te worden gemaakt over het 'MeeGo'-project - een tablet-OS waaraan Intel werkte samen met Nokia. Maar dat laatste bedrijf is nu wel 'verloren', heet het bij Intel. Nokia heeft in ieder geval duidelijk aangegeven zijn toekomst te koppelen aan de mobiele versie van Windows 7.Overigens was een divisie van Intel, in casu Wind River, al gestart met een Android ontwikkelingsafdeling. Wind River werkte ook al samen met derden aan de ontwikkeling van een basisontwerp voor een goedkope Android gesteunde smartphone. Intel zelf merkte op te mikken op telecombedrijven die eigen toestellen willen uitbrengen en op bouwers van mobiele telefoons.Met het oog op het promoten van Atom/Android-tablets zou Intel tevens teruggrijpen op een subsidiesysteem als in de pc-wereld, waarbij het bedrijf aan oem'ers van Atom/Android tablets een bedrag (bijvoorbeeld 10 dollar) per toestel betaalt.