Het hoofd van Justitie van de staat New York Andrew Cuomo heeft aangekondigd dat hij de chipgigant Intel zal vervolgen wegens concurrentievervalsing. Cuomo beschuldigt het bedrijf ervan computerfabrikanten onder druk te zetten opdat ze de producten van Intel zouden gebruiken.

"Intel heeft het recht van de staat en het land geschonden, zo blijkt uit e-mailverkeer, door een wereldwijde, systematische campagne die erop gericht was zijn monopolie en prijzen in de markt van microprocessors te beschermen", beschuldigt het New Yorkse departement van Justitie.

"Intel gebruikte corruptie en dwang om de markt in een wurggreep te houden", gaat Cuomo verder in een communiqué, dat het verder heeft over de betaling van miljarden dollars aan "valse kortingen" en bedreigingen. Daardoor "werden niet enkel potentiële concurrenten benadeeld, maar ook de consumenten beroofd van betere producten en lagere prijzen".

Het bedrijf met hoofdzetel in Silicon Valley (California), werd in mei al veroordeeld door de Europese autoriteiten tot een recordboete van 1,06 miljard euro wegens illegale prijsafspraken ten nadele van concurrent AMD (Advanced Micro Devices).

Bron: Belga

Het hoofd van Justitie van de staat New York Andrew Cuomo heeft aangekondigd dat hij de chipgigant Intel zal vervolgen wegens concurrentievervalsing. Cuomo beschuldigt het bedrijf ervan computerfabrikanten onder druk te zetten opdat ze de producten van Intel zouden gebruiken. "Intel heeft het recht van de staat en het land geschonden, zo blijkt uit e-mailverkeer, door een wereldwijde, systematische campagne die erop gericht was zijn monopolie en prijzen in de markt van microprocessors te beschermen", beschuldigt het New Yorkse departement van Justitie. "Intel gebruikte corruptie en dwang om de markt in een wurggreep te houden", gaat Cuomo verder in een communiqué, dat het verder heeft over de betaling van miljarden dollars aan "valse kortingen" en bedreigingen. Daardoor "werden niet enkel potentiële concurrenten benadeeld, maar ook de consumenten beroofd van betere producten en lagere prijzen". Het bedrijf met hoofdzetel in Silicon Valley (California), werd in mei al veroordeeld door de Europese autoriteiten tot een recordboete van 1,06 miljard euro wegens illegale prijsafspraken ten nadele van concurrent AMD (Advanced Micro Devices). Bron: Belga