Intel en Google gaan nauwer samenwerken om de prestaties van het mobiele besturingssysteem Android op Intel-processoren te verbeteren. Het partnership tussen beide bedrijven is belangrijk voor Intel, omdat de chipbouwer op die manier de achterstand op ARM voor een stuk kan wegwerken, en het een belangrijke speler kan worden in het Android-ecosysteem. Intel mag dan wel de grootste chipbakker zijn in de wereld, wat energiezuinige processoren voor smartphones en tablets betreft, moest het ARM de voorbije jaren laten voorgaan.

Meer concreet moet de samenwerking onder meer in een vlotte afstemming voorzien van alle huidige en toekomstige versies van Android op de Atom chips van Intel. Het zal hierbij vooral gaan om verbeteringen in geheugenbeheer, multimedia- en grafische toepassingen.

Ook voor andere Google producten zullen beide partijen nauwer gaan samenwerken. Het betreft hierbij onder meer Google Chrome OS, Google TV en de software development kit voor Android.

Intel en Google gaan nauwer samenwerken om de prestaties van het mobiele besturingssysteem Android op Intel-processoren te verbeteren. Het partnership tussen beide bedrijven is belangrijk voor Intel, omdat de chipbouwer op die manier de achterstand op ARM voor een stuk kan wegwerken, en het een belangrijke speler kan worden in het Android-ecosysteem. Intel mag dan wel de grootste chipbakker zijn in de wereld, wat energiezuinige processoren voor smartphones en tablets betreft, moest het ARM de voorbije jaren laten voorgaan. Meer concreet moet de samenwerking onder meer in een vlotte afstemming voorzien van alle huidige en toekomstige versies van Android op de Atom chips van Intel. Het zal hierbij vooral gaan om verbeteringen in geheugenbeheer, multimedia- en grafische toepassingen. Ook voor andere Google producten zullen beide partijen nauwer gaan samenwerken. Het betreft hierbij onder meer Google Chrome OS, Google TV en de software development kit voor Android.