Chipfabrikant Intel is van plan de komende drie jaar meer dan een miljard dollar te investeren in India. De multinational is op zoek naar partnerschappen met Indiase en buitenlandse hardwarefirma's om lichte pc's te bouwen.

"We hebben ons voorgenomen de komende drie jaar ruim een miljard dollar te spenderen. We spitsen ons toe op een aantal nieuwe initiatieven die pc's en breedbandinternet in India gemakkelijk toegankelijk moeten maken", zo werd John A McClure, een kaderlid van de Indiase dochteronderneming van Intel, geciteerd door het Indiase persbureau PTI. Mogelijke partners voor Intel zijn Wipro, HCL, Asus en Zenith.

"Uit onze ervaring in India hebben we geleerd dat zelfs iemand die voor de eerste keer een pc koopt, vooral op zoek is naar mobiliteit. Ze willen producten die licht wegen, die gedurende drie of vier uur op batterijen kunnen lopen, gemakkelijk op te bergen zijn en niet te veel plaats innemen", zei McClure.

Intel zegt er ook aan te denken om in India in te zetten op de draadloze standaard Wimax. "Het is de beste technologie om de breedbandkloof in India te overbruggen. Met drie miljoen breedbandabonnementen tegen een pc-markt van 35 miljoen heeft India de zwakste breedband-pc-verhouding voor zulk een grote markt."

Bron: Belga

Chipfabrikant Intel is van plan de komende drie jaar meer dan een miljard dollar te investeren in India. De multinational is op zoek naar partnerschappen met Indiase en buitenlandse hardwarefirma's om lichte pc's te bouwen. "We hebben ons voorgenomen de komende drie jaar ruim een miljard dollar te spenderen. We spitsen ons toe op een aantal nieuwe initiatieven die pc's en breedbandinternet in India gemakkelijk toegankelijk moeten maken", zo werd John A McClure, een kaderlid van de Indiase dochteronderneming van Intel, geciteerd door het Indiase persbureau PTI. Mogelijke partners voor Intel zijn Wipro, HCL, Asus en Zenith. "Uit onze ervaring in India hebben we geleerd dat zelfs iemand die voor de eerste keer een pc koopt, vooral op zoek is naar mobiliteit. Ze willen producten die licht wegen, die gedurende drie of vier uur op batterijen kunnen lopen, gemakkelijk op te bergen zijn en niet te veel plaats innemen", zei McClure. Intel zegt er ook aan te denken om in India in te zetten op de draadloze standaard Wimax. "Het is de beste technologie om de breedbandkloof in India te overbruggen. Met drie miljoen breedbandabonnementen tegen een pc-markt van 35 miljoen heeft India de zwakste breedband-pc-verhouding voor zulk een grote markt." Bron: Belga