Intel legt de laatste hand aan een applicatiewinkel voor netbooks. Bedoeling is om de 'winkel' vooraf te installeren op alle Atom-gebaseerde netbooks.

Het model voor de applicatiewinkel lijkt in heel wat opzichten op de App Store van Apple. Ontwikkelaars zouden 70 procent van de opbrengsten in eigen zak kunnen steken, de overige 30 procent is voor Intel.

Voor dat ze een plaatsje krijgen in de winkel, wil de chipspecialist de toepassingen aan een strenge controle onderwerpen, net zoals het team van Steve Jobs dat doet voor iPhone-applicaties.

Meer details zijn er op dit ogenblik nog niet beschikaar, al laat Intel weten dat de applicatiewinkel in 2010 gelanceerd zal worden. Ontwikkelaars kunnen voor de software development kit terecht op de site van de chipbakker.

Grote vraag wordt wie er applicaties kan bouwen die zo aantrekkelijk zijn dat de consument er eventueel wil voor betalen. Want de meeste netbooks draaien op Windows, en er zijn al onnoemelijk veel (gratis) applicaties beschikbaar voor dat platform.

Intel legt de laatste hand aan een applicatiewinkel voor netbooks. Bedoeling is om de 'winkel' vooraf te installeren op alle Atom-gebaseerde netbooks. Het model voor de applicatiewinkel lijkt in heel wat opzichten op de App Store van Apple. Ontwikkelaars zouden 70 procent van de opbrengsten in eigen zak kunnen steken, de overige 30 procent is voor Intel. Voor dat ze een plaatsje krijgen in de winkel, wil de chipspecialist de toepassingen aan een strenge controle onderwerpen, net zoals het team van Steve Jobs dat doet voor iPhone-applicaties. Meer details zijn er op dit ogenblik nog niet beschikaar, al laat Intel weten dat de applicatiewinkel in 2010 gelanceerd zal worden. Ontwikkelaars kunnen voor de software development kit terecht op de site van de chipbakker. Grote vraag wordt wie er applicaties kan bouwen die zo aantrekkelijk zijn dat de consument er eventueel wil voor betalen. Want de meeste netbooks draaien op Windows, en er zijn al onnoemelijk veel (gratis) applicaties beschikbaar voor dat platform.