De afdeling van de Duitse chipbakker Infineon die onder meer chips bouwt voor de Apple iPad komt in handen van chipgigant Intel. Dat betaalt daarvoor 1,4 miljard dollar (1,1 miljard euro) in contanten.

Voor Intel is het een nieuwe stap in de strategie om zich te versterken op de markt van mobiele- en consumententechnologie. Eerder deze maand kocht het al de kabelmodempoot van Texas Instruments en ook de megaovername van securitybedrijf McAfee (7,68 miljard dollar) mag deels in dat licht gezien worden. Intels Atom-chips ondervinden op die markt zware concurrentie van ARM-chips.

De mobiele divisie van Infineon stond al geruime tijd te koop. De afdeling, goed voor een omzet van 917 miljoen euro vorig jaar, maakt chips voor onder meer de Apple iPad en componenten voor toestellen van Nokia, Samsung en Blackberry-maker RIM. Hoewel de prijs die Intel betaalt aanzienlijk is, koopt het bedrijf wel een al volledig geherstructureerde, rendabele business.

Door de deal wordt Infineon liefst een derde kleiner. De overname zou in het eerste kwartaal van 2011 worden afgerond.

De afdeling van de Duitse chipbakker Infineon die onder meer chips bouwt voor de Apple iPad komt in handen van chipgigant Intel. Dat betaalt daarvoor 1,4 miljard dollar (1,1 miljard euro) in contanten. Voor Intel is het een nieuwe stap in de strategie om zich te versterken op de markt van mobiele- en consumententechnologie. Eerder deze maand kocht het al de kabelmodempoot van Texas Instruments en ook de megaovername van securitybedrijf McAfee (7,68 miljard dollar) mag deels in dat licht gezien worden. Intels Atom-chips ondervinden op die markt zware concurrentie van ARM-chips. De mobiele divisie van Infineon stond al geruime tijd te koop. De afdeling, goed voor een omzet van 917 miljoen euro vorig jaar, maakt chips voor onder meer de Apple iPad en componenten voor toestellen van Nokia, Samsung en Blackberry-maker RIM. Hoewel de prijs die Intel betaalt aanzienlijk is, koopt het bedrijf wel een al volledig geherstructureerde, rendabele business. Door de deal wordt Infineon liefst een derde kleiner. De overname zou in het eerste kwartaal van 2011 worden afgerond.