Chipreus Intel heeft het netwerkgedeelte van supercomputerbouwer Cray gekocht.

Intel betaalt 140 miljoen dollar in contanten voor de 'interconnect'-technologie van Cray. Daarmee wordt een hogesnelheidsverbinding gecreëerd tussen supercomputers. Door de overname stappen 74 van de 800 medewerkers van Cray over naar Intel.

Intel versterkt zich zo opnieuw op de supercomputermarkt en in netwerkkennis. In januari had het al de Infiniband-onderdelen van Qlogic overgenomen. Het bedrijf wapent zich zo voor de rush naar 'exascale'-computers, een nieuwe generatie supercomputers.

Chipreus Intel heeft het netwerkgedeelte van supercomputerbouwer Cray gekocht. Intel betaalt 140 miljoen dollar in contanten voor de 'interconnect'-technologie van Cray. Daarmee wordt een hogesnelheidsverbinding gecreëerd tussen supercomputers. Door de overname stappen 74 van de 800 medewerkers van Cray over naar Intel. Intel versterkt zich zo opnieuw op de supercomputermarkt en in netwerkkennis. In januari had het al de Infiniband-onderdelen van Qlogic overgenomen. Het bedrijf wapent zich zo voor de rush naar 'exascale'-computers, een nieuwe generatie supercomputers.