Movidius maakt in de vorm van hardware, zijn zogenoemde Vision Processing Unit of VPU, maar heeft ook geavanceerde algoritmes waarmee die hardware wordt aangestuurd. Intel beschikt juist over de technologie voor camera's die diepte kunnen zien en ziet daar dus een goede samenwerking in.

Vicepresident Josh Walden, die voor Intel over nieuwe technologieën gaat, heeft de overname aangekondigd op de website van Intel. Het bedrijf noemt geen bedrag. Ook Movidius maakt het nieuws op zijn eigen website bekend.

(ANP/WK)

Movidius maakt in de vorm van hardware, zijn zogenoemde Vision Processing Unit of VPU, maar heeft ook geavanceerde algoritmes waarmee die hardware wordt aangestuurd. Intel beschikt juist over de technologie voor camera's die diepte kunnen zien en ziet daar dus een goede samenwerking in.Vicepresident Josh Walden, die voor Intel over nieuwe technologieën gaat, heeft de overname aangekondigd op de website van Intel. Het bedrijf noemt geen bedrag. Ook Movidius maakt het nieuws op zijn eigen website bekend.(ANP/WK)