Op het Intel Developer Forcum (IDF) spreekt ceo Brian Krzanich over de toekomst van het bedrijf. Hij demonstreert onder meer Project Alloy, een headset die de echte en virtuele wereld combineert, wat ons in eerste instantie doet denken aan de Hololens van Microsoft.

Maar Intel werkt wel degelijk samen met Microsoft rond hologrammen. De bedoeling is om Windows 10 volgend jaar uit te rusten met de 'Windows Holographic Shell', om het besturingssysteem te laten werken met VR headsets.

Naast virtual reality wil Intel ook sterk inzetten op zelfrijdende wagens en smart cities. Geen onlogische zet: Intel was en is nog steeds de dominante speler voor desktop- en laptopprocessoren, maar miste de boot op de smartphone- en tabletmarkt. Bij wagens, VR en digitale steden ligt de focus opnieuw iets meer op krachtige chips, wat historisch het sterke punt is van Intel.

Op het Intel Developer Forcum (IDF) spreekt ceo Brian Krzanich over de toekomst van het bedrijf. Hij demonstreert onder meer Project Alloy, een headset die de echte en virtuele wereld combineert, wat ons in eerste instantie doet denken aan de Hololens van Microsoft.Maar Intel werkt wel degelijk samen met Microsoft rond hologrammen. De bedoeling is om Windows 10 volgend jaar uit te rusten met de 'Windows Holographic Shell', om het besturingssysteem te laten werken met VR headsets.Naast virtual reality wil Intel ook sterk inzetten op zelfrijdende wagens en smart cities. Geen onlogische zet: Intel was en is nog steeds de dominante speler voor desktop- en laptopprocessoren, maar miste de boot op de smartphone- en tabletmarkt. Bij wagens, VR en digitale steden ligt de focus opnieuw iets meer op krachtige chips, wat historisch het sterke punt is van Intel.