Intel: ‘Microsoft brengt hologrammen naar Windows 10’

Brian Krzanich toont het prototype van Project Alloy op IDF 2016. © .
Pieterjan Van Leemputten

De chipgigant verruimt zijn horizon en wil in de komende jaren meer inzetten op virtual reality, zelfrijdende wagens en andere segmenten. Daarbij onthult het ook enkele plannen voor Windows 10.

Op het Intel Developer Forcum (IDF) spreekt ceo Brian Krzanich over de toekomst van het bedrijf. Hij demonstreert onder meer Project Alloy, een headset die de echte en virtuele wereld combineert, wat ons in eerste instantie doet denken aan de Hololens van Microsoft.

Maar Intel werkt wel degelijk samen met Microsoft rond hologrammen. De bedoeling is om Windows 10 volgend jaar uit te rusten met de ‘Windows Holographic Shell’, om het besturingssysteem te laten werken met VR headsets.

Naast virtual reality wil Intel ook sterk inzetten op zelfrijdende wagens en smart cities. Geen onlogische zet: Intel was en is nog steeds de dominante speler voor desktop- en laptopprocessoren, maar miste de boot op de smartphone- en tabletmarkt. Bij wagens, VR en digitale steden ligt de focus opnieuw iets meer op krachtige chips, wat historisch het sterke punt is van Intel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content