Via een apart fonds, het Ultrabook Fund, gaat Intel alles samen 300 miljoen dollar investeren in bedrijven die bijdragen aan de ontwikkeling van een nieuw soort tablet.

Intel kwam eerder dit jaar aandraven met het concept van een Ultrabook. Op de HP Discover 2011-conferentie, waar Intel als partner aanwezig was, hoorden we het bedrijf spreken van een "compromisloze tablet": ultradun, ultrasnel en met ultralang batterijleven. Dat toestel zou er binnen 12 maanden moeten zijn.

Nu kondigt de chipreus aan dat het via Intel Capital 300 miljoen dollar vrijmaakt voor bedrijven die op software- of op hardwarevlak kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de Ultrabook. De investeringen uit het Ultrabook Fund zullen verspreid worden over een periode van 3 à 4 jaar.

Via een apart fonds, het Ultrabook Fund, gaat Intel alles samen 300 miljoen dollar investeren in bedrijven die bijdragen aan de ontwikkeling van een nieuw soort tablet. Intel kwam eerder dit jaar aandraven met het concept van een Ultrabook. Op de HP Discover 2011-conferentie, waar Intel als partner aanwezig was, hoorden we het bedrijf spreken van een "compromisloze tablet": ultradun, ultrasnel en met ultralang batterijleven. Dat toestel zou er binnen 12 maanden moeten zijn. Nu kondigt de chipreus aan dat het via Intel Capital 300 miljoen dollar vrijmaakt voor bedrijven die op software- of op hardwarevlak kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de Ultrabook. De investeringen uit het Ultrabook Fund zullen verspreid worden over een periode van 3 à 4 jaar.