Investeerders zijn niet tevreden met de vierdekwartaal- en jaarresultaten van chipreus Intel. Het bedrijf scoort aan de lage kant van de eigen voorspellingen en onder de verwachtingen van de analisten.

Het vierde kwartaal van Intel was goed voor een omzet van 10,7 miljard dollar en een nettowinst van 2,3 miljard dollar, of 38 dollarcent per aandeel. Hoewel de omzet dus ruim 10 procent hoger lag dan vorig jaar hadden analisten gehoopt op 10,8 miljard dollar. Ook hadden ze 40 dollarcent winst per aandeel verwacht. Intel wijst vooral naar tegenvallende inkomsten voor Nand-geheugen, wat dan weer te wijten is aan druk op de prijzen. Het effect op de beurs was navenant: het Intel-aandeel zakte met 15 procent.

Voor het volledige jaar haalde Intel een omzet van 38,3 miljard dollar of 8 procent meer dan vorig jaar. De nettowinst bedroeg 7 miljard dollar, 38 procent hoger dan in 2006. Voor het eerste kwartaal van 2008 verwacht Intel een omzet tussen de 9,4 miljard dollar en 10 miljard dollar met een brutomarge van zo'n 56 procent.

Het is wachten op de resultaten van concurrent AMD. Naar alle verwachting heeft dat bedrijf dit jaar hinder ondervonden van de nieuwe productlanceringen van Intel. Intel lanceerde onder meer als eerste 45nm-microprocessors.

Investeerders zijn niet tevreden met de vierdekwartaal- en jaarresultaten van chipreus Intel. Het bedrijf scoort aan de lage kant van de eigen voorspellingen en onder de verwachtingen van de analisten. Het vierde kwartaal van Intel was goed voor een omzet van 10,7 miljard dollar en een nettowinst van 2,3 miljard dollar, of 38 dollarcent per aandeel. Hoewel de omzet dus ruim 10 procent hoger lag dan vorig jaar hadden analisten gehoopt op 10,8 miljard dollar. Ook hadden ze 40 dollarcent winst per aandeel verwacht. Intel wijst vooral naar tegenvallende inkomsten voor Nand-geheugen, wat dan weer te wijten is aan druk op de prijzen. Het effect op de beurs was navenant: het Intel-aandeel zakte met 15 procent. Voor het volledige jaar haalde Intel een omzet van 38,3 miljard dollar of 8 procent meer dan vorig jaar. De nettowinst bedroeg 7 miljard dollar, 38 procent hoger dan in 2006. Voor het eerste kwartaal van 2008 verwacht Intel een omzet tussen de 9,4 miljard dollar en 10 miljard dollar met een brutomarge van zo'n 56 procent. Het is wachten op de resultaten van concurrent AMD. Naar alle verwachting heeft dat bedrijf dit jaar hinder ondervonden van de nieuwe productlanceringen van Intel. Intel lanceerde onder meer als eerste 45nm-microprocessors.