Intel-ceo Paul Otellini verwacht dat computerfabrikanten in 2009 minstens evenveel pc's verkopen als in 2008. "De toestellen zijn onmisbaar, dus worden ze toch vervangen."

In een gesprek met de Britste openbare omroep BBC vertelde Otellini dat de pc-markt nu al tekenen van herstel vertoont. Waarmee hij lijnrecht ingaat tegen de voorspellingen van de meeste analisten, die een verdere krimp verwachten.

Otellini gaat er van uit dat vervanging de belangrijkste drijfveer is voor het voorzichtige herstel. Voor de doordeweekse consument is de pc of de laptop inmiddels zo onmisbaar, dat er onmiddellijk een nieuw exemplaar wordt aangekocht wanneer hij stuk gaat, luidt het argument.

Nog volgens Otellini zal de vraag naar technologische innovaties altijd blijven bestaan. "Je kan niet zo maar een pauze inlassen vanwege deze of gene crisis, bij het in gebruik nemen van nieuwe technologie", aldus nog de topman. En wanneer een recessie naar zijn einde loopt, zijn heel wat klanten er als de kippen bij om de laatste nieuwigheden in huis te halen."

Intel-ceo Paul Otellini verwacht dat computerfabrikanten in 2009 minstens evenveel pc's verkopen als in 2008. "De toestellen zijn onmisbaar, dus worden ze toch vervangen." In een gesprek met de Britste openbare omroep BBC vertelde Otellini dat de pc-markt nu al tekenen van herstel vertoont. Waarmee hij lijnrecht ingaat tegen de voorspellingen van de meeste analisten, die een verdere krimp verwachten. Otellini gaat er van uit dat vervanging de belangrijkste drijfveer is voor het voorzichtige herstel. Voor de doordeweekse consument is de pc of de laptop inmiddels zo onmisbaar, dat er onmiddellijk een nieuw exemplaar wordt aangekocht wanneer hij stuk gaat, luidt het argument. Nog volgens Otellini zal de vraag naar technologische innovaties altijd blijven bestaan. "Je kan niet zo maar een pauze inlassen vanwege deze of gene crisis, bij het in gebruik nemen van nieuwe technologie", aldus nog de topman. En wanneer een recessie naar zijn einde loopt, zijn heel wat klanten er als de kippen bij om de laatste nieuwigheden in huis te halen."