De chipfabrikant gaat dit jaar ongeveer vijfduizend banen schrappen. Het gaat omgerekend om zo'n vijf procent van het personeelsbestand.

De ontslagronde komt er een dag nadat het bedrijf zijn kwartaal- en jaarresultaten bekendmaakte. In het vierde kwartaal haalde Intel een winst van 2,6 miljar dollar op een omzet van 13,8 miljard dollar. Maar uit de cijfers werd duidelijk hoezeer de pc-markt in het slop zit.

Intel benadrukt tegenover Reuters dat het niet zozeer om vijfduizend naakte ontslagen gaat. Het personeelsverloop zal gebeuren via werknemers die op pensioen gaan, vrijwillige vertrekkers en andere mogelijkkheden. In totaal werken er wereldwijd 107.000 mensen voor het bedrijf

In welke segmenten Intel precies wil schrappen is niet bekend. Wel zei CFO Stacy Smith bij de voorstelling van de resultaten nog dat het bedrijf wil investeren in datacentertechnologie, energiezuinige chips en tablets.

Aan die laatste twee wordt al enige tijd gewerkt. Intel heeft immers veel moeten prijsgeven aan concurrent ARM die met lichtere maar veel zuinigere processors de mobiele markt kon veroveren.

De chipfabrikant gaat dit jaar ongeveer vijfduizend banen schrappen. Het gaat omgerekend om zo'n vijf procent van het personeelsbestand.De ontslagronde komt er een dag nadat het bedrijf zijn kwartaal- en jaarresultaten bekendmaakte. In het vierde kwartaal haalde Intel een winst van 2,6 miljar dollar op een omzet van 13,8 miljard dollar. Maar uit de cijfers werd duidelijk hoezeer de pc-markt in het slop zit. Intel benadrukt tegenover Reuters dat het niet zozeer om vijfduizend naakte ontslagen gaat. Het personeelsverloop zal gebeuren via werknemers die op pensioen gaan, vrijwillige vertrekkers en andere mogelijkkheden. In totaal werken er wereldwijd 107.000 mensen voor het bedrijf In welke segmenten Intel precies wil schrappen is niet bekend. Wel zei CFO Stacy Smith bij de voorstelling van de resultaten nog dat het bedrijf wil investeren in datacentertechnologie, energiezuinige chips en tablets. Aan die laatste twee wordt al enige tijd gewerkt. Intel heeft immers veel moeten prijsgeven aan concurrent ARM die met lichtere maar veel zuinigere processors de mobiele markt kon veroveren.