Intel slokt McAfee op

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Chipreus Intel heeft een bod van 7,68 miljard dollar – 6 miljard euro – gedaan op securitybedrijf McAfee. Dat is een premie van liefst 60 procent op de slotkoers van woensdag. Het gaat om de grootste overname in de geschiedenis van Intel. Beide raden van bestuur zijn akkoord met de overname. Nu is het nog wachten op de aandeelhouders en de concurrentieautoriteiten. Een chipontwikkelaar die een securitysoftwaremaker koopt, niet wat je op het eerste moment zou verwachten. Toch geeft het bedrijf enkele goede redenen: aangezien alles stilaan verbonden raakt met het internet – van consumentenelektronica tot industriële systemen – volstaat de huidige benadering om pc’s en servers te beschermen niet meer. Security zou nog meer op processor- en hardwareniveau moeten worden ingebouwd.

Chipreus Intel heeft een bod van 7,68 miljard dollar – 6 miljard euro – gedaan op securitybedrijf McAfee.

Dat is een premie van liefst 60 procent op de slotkoers van woensdag. Het gaat om de grootste overname in de geschiedenis van Intel. Beide raden van bestuur zijn akkoord met de overname. Nu is het nog wachten op de aandeelhouders en de concurrentieautoriteiten.

Een chipontwikkelaar die een securitysoftwaremaker koopt, niet wat je op het eerste moment zou verwachten. Toch geeft het bedrijf enkele goede redenen: aangezien alles stilaan verbonden raakt met het internet – van consumentenelektronica tot industriële systemen – volstaat de huidige benadering om pc’s en servers te beschermen niet meer. Security zou nog meer op processor- en hardwareniveau moeten worden ingebouwd.

Daarnaast is de overname ook een manier om nieuwe, groeiende markten aan te boren, zoals bijvoorbeeld die van de mobiele apparatuur, waarop McAfee de laatste tijd zelf begon in te zetten. Daarvoor nam het bedrijf zelf de mobiele securityspecialisten Trust Digital en tenCube over.

Intel kwam vorige maand met erg goede resultaten maar ondervindt zware concurrentie op de consumentenmarkt. Het plaatste daarvoor zijn Atom-chips tegenover de ARM-processoren. Deze week nam het bedrijf, in het kader van die strijd, nog de modem-afdeling van Texas Instruments over.

Meer over Intel in ‘Analyse: Intel al lang in security’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content