Intel heeft vandaag USB 3.0 voorgesteld: de opvolger van de huidige USB 1.1 en 2.0-standaarden. USB 3.0 moet tot 10 maal sneller worden. De technologie wordt mee ontwikkeld en gesteund door HP, Microsoft, NEC, NXP Semiconductors en Texas Instruments.

De technologie zal vooral handig zijn voor snelle 'sync & go' toepassingen tussen pc's en mobiele apparaten. Intel zegt dat er een steeds groter wordende noodzaak aan snellere dataoverdracht is, nu mobiele toestellen alsmaar meer geheugen aan boord hebben. USB 3.0 zal volledig backwards compatible zijn, en even makkelijk in- en uitplugbaar zijn als de huidige USB-standaarden. Naast een flinke snelheidswinst - al is het nog afwachten of de theoretische verhoging ook écht gehaald wordt - is de USB 3.0 specificatie ook geoptimaliseerd qua stroomverbruik.

In de persmedeling zegt Jeff Rayencraft, technology strategist bij Intel, dat "USB 3.0 de volgende logische stap is voor 's werelds meest gebruikte aansluitstandaard bij pc's. De digitale tijden van nu rekenen op snelle, performante en betrouwbare aansluitingen om onze enorme hoeveelheid data te versluizen.' Mogelijk kan de vernieuwe USB-standaard ook de zakelijke backupmarkt aanzwengelen.

Intel heeft vandaag USB 3.0 voorgesteld: de opvolger van de huidige USB 1.1 en 2.0-standaarden. USB 3.0 moet tot 10 maal sneller worden. De technologie wordt mee ontwikkeld en gesteund door HP, Microsoft, NEC, NXP Semiconductors en Texas Instruments. De technologie zal vooral handig zijn voor snelle 'sync & go' toepassingen tussen pc's en mobiele apparaten. Intel zegt dat er een steeds groter wordende noodzaak aan snellere dataoverdracht is, nu mobiele toestellen alsmaar meer geheugen aan boord hebben. USB 3.0 zal volledig backwards compatible zijn, en even makkelijk in- en uitplugbaar zijn als de huidige USB-standaarden. Naast een flinke snelheidswinst - al is het nog afwachten of de theoretische verhoging ook écht gehaald wordt - is de USB 3.0 specificatie ook geoptimaliseerd qua stroomverbruik. In de persmedeling zegt Jeff Rayencraft, technology strategist bij Intel, dat "USB 3.0 de volgende logische stap is voor 's werelds meest gebruikte aansluitstandaard bij pc's. De digitale tijden van nu rekenen op snelle, performante en betrouwbare aansluitingen om onze enorme hoeveelheid data te versluizen.' Mogelijk kan de vernieuwe USB-standaard ook de zakelijke backupmarkt aanzwengelen.