De nieuwe snelheid komt er tegen het einde van dit jaar dankzij een nieuwe chip die momenteel de codenaam Falcon Ridge draagt. Volgens Intel zal het onder meer mogelijk zijn om 4K video, de zogenaamde ultra-HD standaard, af te spelen en tegelijk te versturen.

Thunderbolt bestaat sinds 2011 maar heeft tot op vandaag een relatief beperkt belang. Apple heeft de aansluiting al omarmd op zijn Macs, maar bij overige computermerken duikt de supersnelle aansluiting maar met mondjesmaat op.

Daar tegenover staat de usb-poort die op zich trager werkt, maar wel kan rekenen op een bredere adoptie in de markt. Daarmee lijkt Thunderbolt met hetzelfde probleem te kampen als Firewire. Deze aansluiting laat snellere dataverbindingen toe dan usb, maar de realiteit is dat de meeste randapparatuur voor consumenten vandaag werkt via usb.

De nieuwe snelheid komt er tegen het einde van dit jaar dankzij een nieuwe chip die momenteel de codenaam Falcon Ridge draagt. Volgens Intel zal het onder meer mogelijk zijn om 4K video, de zogenaamde ultra-HD standaard, af te spelen en tegelijk te versturen.Thunderbolt bestaat sinds 2011 maar heeft tot op vandaag een relatief beperkt belang. Apple heeft de aansluiting al omarmd op zijn Macs, maar bij overige computermerken duikt de supersnelle aansluiting maar met mondjesmaat op.Daar tegenover staat de usb-poort die op zich trager werkt, maar wel kan rekenen op een bredere adoptie in de markt. Daarmee lijkt Thunderbolt met hetzelfde probleem te kampen als Firewire. Deze aansluiting laat snellere dataverbindingen toe dan usb, maar de realiteit is dat de meeste randapparatuur voor consumenten vandaag werkt via usb.