Altera maakt halfgeleiders voor servers in datacenters en kleine embedded toestellen onder meer in automotive. Dat geeft volgens analisten die Bloomberg sprak een verstevinging van zijn aanwezigheid in het datacenter. Beide bedrijven geven momenteel zelf geen commentaar op het gerucht van de zakenkrant.

Dat zorgt er op zijn beurt voor dat het bedrijf kan groeien en minder afhankelijk is van de schommelende pc-markt die bovendien wordt geplaagd door de golf van mobiele toestellen.

Altera legde in 2014 een omzet van 1,93 miljard dollar (1,77 miljard euro) neer. Intel sloot het jaar af op 55,9 miljard dollar (51,34 miljard euro).

Als de deal er komt, dan is het de tweede grote overname op korte tijd in in de halfgeleidermarkt. Begin maart nam het Nederlandse NXP Semiconductors nog Freescale over.

Altera maakt halfgeleiders voor servers in datacenters en kleine embedded toestellen onder meer in automotive. Dat geeft volgens analisten die Bloomberg sprak een verstevinging van zijn aanwezigheid in het datacenter. Beide bedrijven geven momenteel zelf geen commentaar op het gerucht van de zakenkrant.Dat zorgt er op zijn beurt voor dat het bedrijf kan groeien en minder afhankelijk is van de schommelende pc-markt die bovendien wordt geplaagd door de golf van mobiele toestellen.Altera legde in 2014 een omzet van 1,93 miljard dollar (1,77 miljard euro) neer. Intel sloot het jaar af op 55,9 miljard dollar (51,34 miljard euro). Als de deal er komt, dan is het de tweede grote overname op korte tijd in in de halfgeleidermarkt. Begin maart nam het Nederlandse NXP Semiconductors nog Freescale over.