De investering moet tegen 2020 zijn vruchten afwerpen in het personeelsbestand van Intel. Enerzijds wil het bedrijf meer vrouwelijke technici en computerwetenschappers uit minderheidsgroepen aantrekken. Anderzijds wil het programma's sponsoren om die twee groepen beter te presenteren in de tech- en gamingsector. Daarvoor werkt het samen met onder meer de E-Sports League, het National Center for Women in Technology en anderen. Al legt Intel zichzelf in zijn aankondiging geen quota op rond vrouwen in leidinggevende posities.

Hoewel enkele grote technologiebedrijven zoals HP, IBM, Xerox en Yahoo vandaag worden geleid door vrouwen, blijven ze zwaar ondervertegenwoordigt in de technologiesector. Ook verdienen vrouwen (los van de sector) doorgaans gemiddeld minder dan mannen.

De investering moet tegen 2020 zijn vruchten afwerpen in het personeelsbestand van Intel. Enerzijds wil het bedrijf meer vrouwelijke technici en computerwetenschappers uit minderheidsgroepen aantrekken. Anderzijds wil het programma's sponsoren om die twee groepen beter te presenteren in de tech- en gamingsector. Daarvoor werkt het samen met onder meer de E-Sports League, het National Center for Women in Technology en anderen. Al legt Intel zichzelf in zijn aankondiging geen quota op rond vrouwen in leidinggevende posities.Hoewel enkele grote technologiebedrijven zoals HP, IBM, Xerox en Yahoo vandaag worden geleid door vrouwen, blijven ze zwaar ondervertegenwoordigt in de technologiesector. Ook verdienen vrouwen (los van de sector) doorgaans gemiddeld minder dan mannen.