Terwijl het Wereld Economisch Forum in Davos doorgaat kan je online volgen wat de trends van het evenement zijn.

Op Weflive.com kan je alle tweets van de deelnemers volgen. Tegelijk worden er trends uit getrokken en gevisualiseerd. Enerzijds gaat het om bepaalde hashtags, anderzijds gaat het over groepen rond bepaalde personen die aanwezig zijn.

Het initiatief gaat uit van KPMG. "We doen het nu voor het derde jaar op rij omdat we ook het grote publiek willen laten deelnemen. Voor het eerst hebben we op de locatie zelf een videomuur gezet zodat de aanwezigen zelf kunnen zien waarover wordt getwitterd." Aldus Ingrid Stoffels van KPMG.

Uit de grote interactieve infografiek leren we onder meer dat Bill Gates de invloedrijkste deelnemer is, gevolgd door Ian Bremmer en Kadir Topbas. Interessant om te weten is dat vooral vrouwelijke aanwezigen interageren op sociale media. Zo bleek vorig jaar dat zo'n 17 procent van de deelnemers een vrouw was, terwijl ze wel goed waren voor een derde van alle activiteit opsocial media.

Terwijl het Wereld Economisch Forum in Davos doorgaat kan je online volgen wat de trends van het evenement zijn. Op Weflive.com kan je alle tweets van de deelnemers volgen. Tegelijk worden er trends uit getrokken en gevisualiseerd. Enerzijds gaat het om bepaalde hashtags, anderzijds gaat het over groepen rond bepaalde personen die aanwezig zijn. Het initiatief gaat uit van KPMG. "We doen het nu voor het derde jaar op rij omdat we ook het grote publiek willen laten deelnemen. Voor het eerst hebben we op de locatie zelf een videomuur gezet zodat de aanwezigen zelf kunnen zien waarover wordt getwitterd." Aldus Ingrid Stoffels van KPMG. Uit de grote interactieve infografiek leren we onder meer dat Bill Gates de invloedrijkste deelnemer is, gevolgd door Ian Bremmer en Kadir Topbas. Interessant om te weten is dat vooral vrouwelijke aanwezigen interageren op sociale media. Zo bleek vorig jaar dat zo'n 17 procent van de deelnemers een vrouw was, terwijl ze wel goed waren voor een derde van alle activiteit opsocial media.