De telegram was lange tijd het belangrijkste instrument voor communicatie van op afstand, maar is nu met uitsterven bedreigd. Het Indiase telecombedrijf Bharat Sanchar Nigam heeft namelijk "de laatste grote telegramdienst ter wereld" stopgezet. De service bestond 160 jaar en verstuurde de laatste jaren nog zo'n 5.000 telegrammen per dag. Maar het verlies liep op tot ongeveer 250 miljoen dollar, als gevolg van de opkomst van het internet en de mobiele telefonie.

Belgacom In België bestaat er wel nog een telegramdienst, waar Belgacom verantwoordelijk voor is. De telegram wordt met name nog vaak gebruikt door deurwaarders.

De telegram was lange tijd het belangrijkste instrument voor communicatie van op afstand, maar is nu met uitsterven bedreigd. Het Indiase telecombedrijf Bharat Sanchar Nigam heeft namelijk "de laatste grote telegramdienst ter wereld" stopgezet. De service bestond 160 jaar en verstuurde de laatste jaren nog zo'n 5.000 telegrammen per dag. Maar het verlies liep op tot ongeveer 250 miljoen dollar, als gevolg van de opkomst van het internet en de mobiele telefonie. Belgacom In België bestaat er wel nog een telegramdienst, waar Belgacom verantwoordelijk voor is. De telegram wordt met name nog vaak gebruikt door deurwaarders.