Het gaat om gemeenten waar de vaste dekking met 30 Mbps niet hoger is dan 60 procent en waar ook nog steeds geen volledige 4G-dekking is. De gezinnen die van snel internet verstoken blijven, wonen hoofdzakelijk in afgelegen dorpen in de Ardennen en de Oostkantons waar de bevolkingsdichtheid erg laag is. Voor operatoren is het dan vaak te duur om het netwerk te moderniseren.

Witte zones wegwerken

De Croo wil die "witte zones" wegwerken tegen 2020. Hij zat woensdag al samen met de betrokken gemeenten en het Waals Gewest om mogelijke oplossingen te bekijken. Maar De Croo wil burgers ook beter informeren over alternatieve technologieën, zoals mobiel internet. "Vaak bieden die voldoende datavolume voor internettoegang tegen een betaalbare prijs", luidt het. Fijntjes merkt De Croo op dat de afschaffing van de pyloontaksen ook zou helpen. Over die taksen wordt al jaren politiek en juridisch gekibbeld.

(Belga/WK)

Het gaat om gemeenten waar de vaste dekking met 30 Mbps niet hoger is dan 60 procent en waar ook nog steeds geen volledige 4G-dekking is. De gezinnen die van snel internet verstoken blijven, wonen hoofdzakelijk in afgelegen dorpen in de Ardennen en de Oostkantons waar de bevolkingsdichtheid erg laag is. Voor operatoren is het dan vaak te duur om het netwerk te moderniseren.Witte zones wegwerken De Croo wil die "witte zones" wegwerken tegen 2020. Hij zat woensdag al samen met de betrokken gemeenten en het Waals Gewest om mogelijke oplossingen te bekijken. Maar De Croo wil burgers ook beter informeren over alternatieve technologieën, zoals mobiel internet. "Vaak bieden die voldoende datavolume voor internettoegang tegen een betaalbare prijs", luidt het. Fijntjes merkt De Croo op dat de afschaffing van de pyloontaksen ook zou helpen. Over die taksen wordt al jaren politiek en juridisch gekibbeld. (Belga/WK)