Een werkgroep P2413 werd opgericht voor het vastleggen van de standaard. IEEE hield deze week een bijeenkomst over IoT, samen met een webinar en een nieuwsbrief over het onderwerp. In een artikel verwijst Oleg Logvinov, voorzitter van de werkgroep, onder meer naar Cisco, dat vijftig miljard toestellen verwacht tegen 2020. Om de technologie snel bruikbaar te maken is het volgens het cruciaal om sectorbrede overeenkomsten af te sluiten.

Volgens Automatiseringsgids is het de bedoeling om binnen twee jaar, in 2016, met een standaard naar buiten te komen. Onder meer Qualcomm, General Electric, Cisco, Oracle en Huawei werken mee, alsook verschillende organisaties die standaarden rond technologie en telecom vastleggen.

Een werkgroep P2413 werd opgericht voor het vastleggen van de standaard. IEEE hield deze week een bijeenkomst over IoT, samen met een webinar en een nieuwsbrief over het onderwerp. In een artikel verwijst Oleg Logvinov, voorzitter van de werkgroep, onder meer naar Cisco, dat vijftig miljard toestellen verwacht tegen 2020. Om de technologie snel bruikbaar te maken is het volgens het cruciaal om sectorbrede overeenkomsten af te sluiten.Volgens Automatiseringsgids is het de bedoeling om binnen twee jaar, in 2016, met een standaard naar buiten te komen. Onder meer Qualcomm, General Electric, Cisco, Oracle en Huawei werken mee, alsook verschillende organisaties die standaarden rond technologie en telecom vastleggen.