Internet is goed op weg om in de zomer van volgend jaar televisie te overtreffen als belangrijkste medium. Die voorspelling durft het softwareconcern Microsoft aan na een uitvoerige studie naar internetgebruik in Europa.

Volgens het net gepubliceerde trendonderzoek 'Europe logs on' brengt een Europeaan nu gemiddeld 8,9 uur per week op het internet door. Naar televisie wordt wekelijks nog ruim 11,5 uur gekeken. In het huidige groeitempo kan het internetgebruik stijgen naar 14,2 uur per week in juni 2010, aldus Microsoft. De tv-consumptie zal naar verwachting stabiel blijven.

Opvallend is dat het Amerikaanse softwarebedrijf een sterke daling van het internetgebruik op de pc verwacht. Over vijf jaar zal nog maar de helft van de internetconsumptie via een computer plaatsvinden. Nu is dat nog 95 procent. Het gebruik verschuift naar mobiele telefoons, spelcomputers en andere consumentenelektronica.

Bron: Belga

Internet is goed op weg om in de zomer van volgend jaar televisie te overtreffen als belangrijkste medium. Die voorspelling durft het softwareconcern Microsoft aan na een uitvoerige studie naar internetgebruik in Europa. Volgens het net gepubliceerde trendonderzoek 'Europe logs on' brengt een Europeaan nu gemiddeld 8,9 uur per week op het internet door. Naar televisie wordt wekelijks nog ruim 11,5 uur gekeken. In het huidige groeitempo kan het internetgebruik stijgen naar 14,2 uur per week in juni 2010, aldus Microsoft. De tv-consumptie zal naar verwachting stabiel blijven. Opvallend is dat het Amerikaanse softwarebedrijf een sterke daling van het internetgebruik op de pc verwacht. Over vijf jaar zal nog maar de helft van de internetconsumptie via een computer plaatsvinden. Nu is dat nog 95 procent. Het gebruik verschuift naar mobiele telefoons, spelcomputers en andere consumentenelektronica. Bron: Belga