Illegale downloaders in Frankrijk kunnen in de toekomst de toegang tot het internet geweigerd worden. Na het parlement keurde ook de meerderheid van de Senaat het wetsontwerp goed dat de laatste weken hevige discussies veroorzaakt heeft.

Volgens de regering vormt de wet geen inbreuk op de vrijheid van informatie. Het Europese parlement wees erop dat niemand de toegang tot het internet geweigerd kan worden zonder tussenkomst van het gerecht.

Oorspronkelijk zou de nieuwe regeling de auteursrechten van muzikanten en filmproducenten beter moeten beschermen. Toch beschouwen vele artiesten de wet als onpraktisch en zinloos. Wie op illegaal downloaden betrapt wordt, kan in de toekomst, na een eerste waarschuwing, de toegang tot het internet ontzegd worden voor een periode van maximaal een jaar.

Talrijke technische vragen zijn nog niet opgeklaard. In Frankrijk wordt internet vaak in een pakket aangeboden samen met telefoon en televisie. Ook is op WLAN-hotspots moeilijk om te controleren wie wat downloadt.

Bron: Belga

Illegale downloaders in Frankrijk kunnen in de toekomst de toegang tot het internet geweigerd worden. Na het parlement keurde ook de meerderheid van de Senaat het wetsontwerp goed dat de laatste weken hevige discussies veroorzaakt heeft. Volgens de regering vormt de wet geen inbreuk op de vrijheid van informatie. Het Europese parlement wees erop dat niemand de toegang tot het internet geweigerd kan worden zonder tussenkomst van het gerecht. Oorspronkelijk zou de nieuwe regeling de auteursrechten van muzikanten en filmproducenten beter moeten beschermen. Toch beschouwen vele artiesten de wet als onpraktisch en zinloos. Wie op illegaal downloaden betrapt wordt, kan in de toekomst, na een eerste waarschuwing, de toegang tot het internet ontzegd worden voor een periode van maximaal een jaar. Talrijke technische vragen zijn nog niet opgeklaard. In Frankrijk wordt internet vaak in een pakket aangeboden samen met telefoon en televisie. Ook is op WLAN-hotspots moeilijk om te controleren wie wat downloadt. Bron: Belga