Internetgebruikersverenigingen Tik en Isoc zijn niet te spreken over de aanpak van de pc- en internetstimuleringsplannen onder de noemer 'Start2Surf' van minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne. Er komt een campagne.

Even leek het dat de [pc- en internetstimuleringsplannen] van minister Van Quickenborne een iets minder controversieel lot beschoren zouden zijn als die van zijn voorganger Peter Vanvelthoven: uit de ict-sector kwamen vooralsnog weinig geluiden van protest. Internetgebruikersverenigingen Tik en Isoc doorbreken die stilte nu.

"Het is spijtig dat campagnes als Start2Surf niet gecoördineerd worden met consumentenorganisaties en het internetmiddenveld", steekt Tik- en Isoc-voorzitter Rudi Vansnick van wal. Hij verwijst naar een tekst van de Europese Commissie eind oktober over 'The Future of the Internet', waarin wordt aangegeven dat precies die samenwerking met gebruikers noodzakelijk is. "Maar ze hebben Tik, toch een vereniging van meer dan 12.000 leden, bij het opstellen van hun nieuwe project links laten liggen. Dat is toch niet de goede aanpak?"

"Het is goed dat er projecten gelanceerd worden die de digitale kloof aanpakken. Maar er is geen coördinatie in die verschillende projecten. Dat is toch ook een taak van de minister? Neem nu Start2Surf: dat focust op de pc-verkoop. Maar dat ligt niet in lijn met de vraag van het publiek." Vansnick is ook niet te spreken over de beperkte informatie die rond Start2Surf wordt gegeven. "Een stom voorbeeld: wat zijn de kosten als je boven je datalimiet gaat? Daarover heb ik nog wel enkele pikante verhalen."

Vansnick zegt dat de gebruikersverenigingen deze week daarom een campagne zullen lanceren die een andere aanpak zal voorstaan: één die wel de burger betrekt. "We gaan onze leden onder meer vragen hoe we op een goede manier burgers kunnen motiveren om op het internet te komen." Het uiteindelijke doel is tot een beleidstekst te komen met een reeks aanbevelingen voor de overheid.

Zie ook http://www.digitalekloof.be

Internetgebruikersverenigingen Tik en Isoc zijn niet te spreken over de aanpak van de pc- en internetstimuleringsplannen onder de noemer 'Start2Surf' van minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne. Er komt een campagne. Even leek het dat de [pc- en internetstimuleringsplannen] van minister Van Quickenborne een iets minder controversieel lot beschoren zouden zijn als die van zijn voorganger Peter Vanvelthoven: uit de ict-sector kwamen vooralsnog weinig geluiden van protest. Internetgebruikersverenigingen Tik en Isoc doorbreken die stilte nu. "Het is spijtig dat campagnes als Start2Surf niet gecoördineerd worden met consumentenorganisaties en het internetmiddenveld", steekt Tik- en Isoc-voorzitter Rudi Vansnick van wal. Hij verwijst naar een tekst van de Europese Commissie eind oktober over 'The Future of the Internet', waarin wordt aangegeven dat precies die samenwerking met gebruikers noodzakelijk is. "Maar ze hebben Tik, toch een vereniging van meer dan 12.000 leden, bij het opstellen van hun nieuwe project links laten liggen. Dat is toch niet de goede aanpak?" "Het is goed dat er projecten gelanceerd worden die de digitale kloof aanpakken. Maar er is geen coördinatie in die verschillende projecten. Dat is toch ook een taak van de minister? Neem nu Start2Surf: dat focust op de pc-verkoop. Maar dat ligt niet in lijn met de vraag van het publiek." Vansnick is ook niet te spreken over de beperkte informatie die rond Start2Surf wordt gegeven. "Een stom voorbeeld: wat zijn de kosten als je boven je datalimiet gaat? Daarover heb ik nog wel enkele pikante verhalen." Vansnick zegt dat de gebruikersverenigingen deze week daarom een campagne zullen lanceren die een andere aanpak zal voorstaan: één die wel de burger betrekt. "We gaan onze leden onder meer vragen hoe we op een goede manier burgers kunnen motiveren om op het internet te komen." Het uiteindelijke doel is tot een beleidstekst te komen met een reeks aanbevelingen voor de overheid. Zie ook http://www.digitalekloof.be