Volgens een studie van Cisco klokt het internetverkeer af op haast een zettabyte tegen 2015, met dank aan het videoverkeer.

In het kader van zijn Visual Networking Index publiceert Cisco jaarlijks een prognose over de groei van het internetverkeer in de komende jaren. Tussen 2014 en 2015 zal dat al met 200 exabyte aanzwellen, tot in 2015 haast een zettabyte aan verkeer wordt verwacht. Dat laatste betekent een miljard terabye (ofte duizend miljard miljard byte). Dat is, aldus Cisco, "het equivalent van 28 miljoen dvd's per uur".

Een niet zo loze vergelijking, aangezien Cisco verwacht dat elke seconde ongeveer één miljoen minuten internetvideo zal worden verstuurd in 2015. Een doorsnee breedband toegang tot het internet zal dan al goed zijn voor 7 mbps (een verdubbeling van het debiet), terwijl zo'n 40 procent van de verwachte wereldbevolking dan internetgebruiker zal zijn (of ongeveer 3 miljard gebruikers).

Europa Nog volgens de studie zal Europa een toename van 32 procent in zijn ip-verkeer optekenen. Het consumenten ip-verkeer in West Europa zou met 34 procent samengestelde groei nog net iets hoger scoren. De top drie 'groeiers' onder de toepassingen in die groep omvat tegen dan (niet verwonderlijk) internetvideo, online gaming en videobellen. Opmerkelijk is dan weer dat in West-Europa het voice-over-ip-verkeer van gewone gebruikers tegen 2015 met een procent zal zijn gedaald.

Op zakelijk vlak boekt het zakelijke ip-verkeer tegen 2015 een vooruitgang met 21 procent, terwijl het mobiel data- en internet verkeer in West-Europa aangroeit met 91 procent.

Cisco publiceert deze en andere cijfers op zijn website.

Volgens een studie van Cisco klokt het internetverkeer af op haast een zettabyte tegen 2015, met dank aan het videoverkeer. In het kader van zijn Visual Networking Index publiceert Cisco jaarlijks een prognose over de groei van het internetverkeer in de komende jaren. Tussen 2014 en 2015 zal dat al met 200 exabyte aanzwellen, tot in 2015 haast een zettabyte aan verkeer wordt verwacht. Dat laatste betekent een miljard terabye (ofte duizend miljard miljard byte). Dat is, aldus Cisco, "het equivalent van 28 miljoen dvd's per uur". Een niet zo loze vergelijking, aangezien Cisco verwacht dat elke seconde ongeveer één miljoen minuten internetvideo zal worden verstuurd in 2015. Een doorsnee breedband toegang tot het internet zal dan al goed zijn voor 7 mbps (een verdubbeling van het debiet), terwijl zo'n 40 procent van de verwachte wereldbevolking dan internetgebruiker zal zijn (of ongeveer 3 miljard gebruikers). Europa Nog volgens de studie zal Europa een toename van 32 procent in zijn ip-verkeer optekenen. Het consumenten ip-verkeer in West Europa zou met 34 procent samengestelde groei nog net iets hoger scoren. De top drie 'groeiers' onder de toepassingen in die groep omvat tegen dan (niet verwonderlijk) internetvideo, online gaming en videobellen. Opmerkelijk is dan weer dat in West-Europa het voice-over-ip-verkeer van gewone gebruikers tegen 2015 met een procent zal zijn gedaald. Op zakelijk vlak boekt het zakelijke ip-verkeer tegen 2015 een vooruitgang met 21 procent, terwijl het mobiel data- en internet verkeer in West-Europa aangroeit met 91 procent. Cisco publiceert deze en andere cijfers op zijn website.