Behoudens een eventueel rood licht door de bevoegde mededingingsautoriteiten neemt Interoute de managed service provider Easynet over voor 402 miljoen Engelse pond (inclusief schulden). Dat komt neer op ruim 550 miljoen euro. Na de overname verwacht Interoute af te klokken op een jaaromzet van 700 miljoen euro.

Interoute was al eventjes op overnamepad. De acquisitie past voor Interoute in een strategie om een belangrijke Europese ict-provider te worden. Interoute is nu vooral gekend als eigenaar en operator van een belangrijk netwerk, waarop het clouddiensten levert via twaalf eigen datacentra aangevuld met colocatiecentra en partners over heel Europa. Klanten zijn voornamelijk multinationals en grote ondernemingen. Easynet van zijn kant bedient eveneens wereldwijd opererende bedrijven, overheidsinstellingen en grote en middelgrote ondernemingen. Enkele belangrijke klanten zijn onder meer Bridgestone, Levi Strauss, EDF en Bouygues.

De gefuseerde groep zal aan die klanten een compleet pakket bieden van unified connectivity, reken- en communicatieoplossingen. Mark Thompson, ceo van Easynet, is er van overtuigd dat een omvangrijker portfolio alleen maar versterkend kan werken voor het huidige cloudhostingaanbod. Gareth Williams, ceo van Interoute, omschrijft zijn bedrijf na deze overname voortaan als een "toonaangevende, onafhankelijke Europese ict-provider."

Beide bedrijven zijn ook sterk vertegenwoordigd in ons land. Hoe de overname zich op lokaal niveau zal vertalen, is nog niet bekend.

Behoudens een eventueel rood licht door de bevoegde mededingingsautoriteiten neemt Interoute de managed service provider Easynet over voor 402 miljoen Engelse pond (inclusief schulden). Dat komt neer op ruim 550 miljoen euro. Na de overname verwacht Interoute af te klokken op een jaaromzet van 700 miljoen euro.Interoute was al eventjes op overnamepad. De acquisitie past voor Interoute in een strategie om een belangrijke Europese ict-provider te worden. Interoute is nu vooral gekend als eigenaar en operator van een belangrijk netwerk, waarop het clouddiensten levert via twaalf eigen datacentra aangevuld met colocatiecentra en partners over heel Europa. Klanten zijn voornamelijk multinationals en grote ondernemingen. Easynet van zijn kant bedient eveneens wereldwijd opererende bedrijven, overheidsinstellingen en grote en middelgrote ondernemingen. Enkele belangrijke klanten zijn onder meer Bridgestone, Levi Strauss, EDF en Bouygues.De gefuseerde groep zal aan die klanten een compleet pakket bieden van unified connectivity, reken- en communicatieoplossingen. Mark Thompson, ceo van Easynet, is er van overtuigd dat een omvangrijker portfolio alleen maar versterkend kan werken voor het huidige cloudhostingaanbod. Gareth Williams, ceo van Interoute, omschrijft zijn bedrijf na deze overname voortaan als een "toonaangevende, onafhankelijke Europese ict-provider."Beide bedrijven zijn ook sterk vertegenwoordigd in ons land. Hoe de overname zich op lokaal niveau zal vertalen, is nog niet bekend.