Het Belgische datacenter van Interxion is voortaan verbonden met vijf Internet Exchanges. Met BNIX (Belgian National Internet eXchange) en NL-IX (Neutral Internet Exchange in Nederland) had Interxion al een peering-overeenkomst, en nu komen daar de drie grootste publieke Internet Exchanges van Europa bij: AMS-IX, LINX en DE-CIX. Daarnaast haakt Interxion ook in op meer dan 90 carriers. Interxion Belgium wil zichzelf zo in de markt zetten als 'best verbonden datacenter'.

"Die extra peering is voor klanten belangrijk, omdat het hen toelaat om snellere verbindingen te leggen met bijvoorbeeld publieke cloudleveranciers die niét in België aanwezig zijn. Het helpt hen om de internetprestaties op te krikken, applicaties performanter te maken en de eindgebruikerservaring dus te verbeteren", zegt Frederik Dewulf. Maar daarnaast zit er ook een mogelijke kostenbesparing in. De kosten van ip-transitverkeer gaan naar beneden, en klanten krijgen via de waaier aan peering-mogelijkheden ook volledige controle over de ip-verkeersstroom. "Als de grote cloudleveranciers als Amazon of Microsoft geen eigen datacenters in België plaatsen, dan is dat een opportuniteit voor een speler als wij om Belgische klanten een zo snel mogelijke en betrouwbare verbinding naar die clouds aan te bieden", kadert Dewulf nog.

Het Belgische datacenter van Interxion is voortaan verbonden met vijf Internet Exchanges. Met BNIX (Belgian National Internet eXchange) en NL-IX (Neutral Internet Exchange in Nederland) had Interxion al een peering-overeenkomst, en nu komen daar de drie grootste publieke Internet Exchanges van Europa bij: AMS-IX, LINX en DE-CIX. Daarnaast haakt Interxion ook in op meer dan 90 carriers. Interxion Belgium wil zichzelf zo in de markt zetten als 'best verbonden datacenter'."Die extra peering is voor klanten belangrijk, omdat het hen toelaat om snellere verbindingen te leggen met bijvoorbeeld publieke cloudleveranciers die niét in België aanwezig zijn. Het helpt hen om de internetprestaties op te krikken, applicaties performanter te maken en de eindgebruikerservaring dus te verbeteren", zegt Frederik Dewulf. Maar daarnaast zit er ook een mogelijke kostenbesparing in. De kosten van ip-transitverkeer gaan naar beneden, en klanten krijgen via de waaier aan peering-mogelijkheden ook volledige controle over de ip-verkeersstroom. "Als de grote cloudleveranciers als Amazon of Microsoft geen eigen datacenters in België plaatsen, dan is dat een opportuniteit voor een speler als wij om Belgische klanten een zo snel mogelijke en betrouwbare verbinding naar die clouds aan te bieden", kadert Dewulf nog.