Webspecialist Intracto heeft webdesignbedrijf en streekgenoot Bright Sites overgenomen.

Intracto uit Olen, eind vorig jaar nog genomineerd voor de Data News ICT Gazellen-awards voor snelste groeiers, werkte al een tijdlang samen met het Herentalse Bright Sites. Nu neemt eerstgenoemde laatstgenoemde over. De mensen van Bright Sites verhuizen ook naar het kantoor van Intracto in Olen, maar de firma blijft bestaan als autonoom dochterbedrijf dat zich zal blijven focussen op het bouwen van websites voor kmo's.

Intracto zelf mikte tot dusver vooral op grotere klanten, waardoor de overname van Bright Sites een serieuze verbreding betekent. Met Bright Sites haalt Intracto een firma binnen die zowat 1000 domeinnamen beheert en ruim 300 websites. Referenties zijn onder meer Beyers Koffie, Henco en ACV. Intracto werkte zelf al met organisaties samen als Telenet, Hubo en Mitsubishi.

Bright Sites haalde in 2011 een omzet van ruim 400.000 euro. Verdere financiële details van de overname werden niet meegedeeld.

Webspecialist Intracto heeft webdesignbedrijf en streekgenoot Bright Sites overgenomen. Intracto uit Olen, eind vorig jaar nog genomineerd voor de Data News ICT Gazellen-awards voor snelste groeiers, werkte al een tijdlang samen met het Herentalse Bright Sites. Nu neemt eerstgenoemde laatstgenoemde over. De mensen van Bright Sites verhuizen ook naar het kantoor van Intracto in Olen, maar de firma blijft bestaan als autonoom dochterbedrijf dat zich zal blijven focussen op het bouwen van websites voor kmo's. Intracto zelf mikte tot dusver vooral op grotere klanten, waardoor de overname van Bright Sites een serieuze verbreding betekent. Met Bright Sites haalt Intracto een firma binnen die zowat 1000 domeinnamen beheert en ruim 300 websites. Referenties zijn onder meer Beyers Koffie, Henco en ACV. Intracto werkte zelf al met organisaties samen als Telenet, Hubo en Mitsubishi. Bright Sites haalde in 2011 een omzet van ruim 400.000 euro. Verdere financiële details van de overname werden niet meegedeeld.