''Net als in Londen in 2012 zijn we het middelpunt van wereldwijde aandacht en zijn er elke dag voortdurend inbraakpogingen. We hebben daar het hele jaar last van, maar het is nu zeer intens'', zegt IOC-woordvoerder Mark Adams tegen ITV.

Ook het arbitrage-instituut CAS klaagde deze week al over pogingen de website te hacken. Zaterdag werd bekend dat hackers met succes met een gestolen wachtwoord toegang hadden gekregen tot de WADA-gegevens van Russische hardloopster Joelia Stepanova, die samen met haar man het structurele dopinggebruik in de Russische atletiek onthulde.

Het vermoeden bestaat dat kwaadwillenden toegang wilden tot haar e-mail en haar account bij wereldantidopingbureau WADA om te achterhalen waar de atlete verblijft.

(ANP/WK)

''Net als in Londen in 2012 zijn we het middelpunt van wereldwijde aandacht en zijn er elke dag voortdurend inbraakpogingen. We hebben daar het hele jaar last van, maar het is nu zeer intens'', zegt IOC-woordvoerder Mark Adams tegen ITV.Ook het arbitrage-instituut CAS klaagde deze week al over pogingen de website te hacken. Zaterdag werd bekend dat hackers met succes met een gestolen wachtwoord toegang hadden gekregen tot de WADA-gegevens van Russische hardloopster Joelia Stepanova, die samen met haar man het structurele dopinggebruik in de Russische atletiek onthulde.Het vermoeden bestaat dat kwaadwillenden toegang wilden tot haar e-mail en haar account bij wereldantidopingbureau WADA om te achterhalen waar de atlete verblijft.(ANP/WK)