Een van de aankondigingen op Apple's ontwikkelaarsconferentie WWDC was dat je voortaan de 26 vooraf geïnstalleerde apps kan verwijderen. Het gaat om toepassingen die standaard op elke iPhone of iPad staan, maar dus ook plaats innemen op je scherm ook al wil je ze niet gebruiken.

Voortaan kan je dus vaarwel zeggen tegen apps als Mail, Apple Maps, Weather, iBooks, Calculator of de iTunes Store. Maar echt weg zijn ze niet. Craig Federighi, Apple's senior vicepresident software engineering vertelt aan Apple blogger John Gruber dat de apps eigenlijk in iOS zijn ingebakken.

Dat wil zeggen dat app niet langer zichtbaar is op je telefoon en ook de gebruikersdata is weg. Maar de binary blijft nog wel op je telefoon staan. Wie ze per ongeluk verwijdert kan ze ook terug downloaden in de App Store, maar in praktijk wordt de app dan gewoon terug uit het systeem gehaald.

Voor gebruikers maakt die keuze echter weinig uit want zij zien de apps in kwestie niet langer opduiken op hun telefoon. Dat kan vanaf iOS 10 dat momenteel al voor ontwikkelaars beschikbaar is en binnenkort ook voor alle andere gebruikers.

Een van de aankondigingen op Apple's ontwikkelaarsconferentie WWDC was dat je voortaan de 26 vooraf geïnstalleerde apps kan verwijderen. Het gaat om toepassingen die standaard op elke iPhone of iPad staan, maar dus ook plaats innemen op je scherm ook al wil je ze niet gebruiken.Voortaan kan je dus vaarwel zeggen tegen apps als Mail, Apple Maps, Weather, iBooks, Calculator of de iTunes Store. Maar echt weg zijn ze niet. Craig Federighi, Apple's senior vicepresident software engineering vertelt aan Apple blogger John Gruber dat de apps eigenlijk in iOS zijn ingebakken.Dat wil zeggen dat app niet langer zichtbaar is op je telefoon en ook de gebruikersdata is weg. Maar de binary blijft nog wel op je telefoon staan. Wie ze per ongeluk verwijdert kan ze ook terug downloaden in de App Store, maar in praktijk wordt de app dan gewoon terug uit het systeem gehaald.Voor gebruikers maakt die keuze echter weinig uit want zij zien de apps in kwestie niet langer opduiken op hun telefoon. Dat kan vanaf iOS 10 dat momenteel al voor ontwikkelaars beschikbaar is en binnenkort ook voor alle andere gebruikers.