Bij iOS 8 ging het een stuk minder snel. Toen duurde het acht dagen voordat 50 procent van de mobiele Apple-gebruikers de update doorgevoerd hadden.

Die release kampte toen met problemen, onder meer omdat hij te groot was voor toestellen van 8GB of 16GB opslagruimte. Veel mensen konden de update daarom niet installeren.

Apple heeft de update nu een stuk kleiner gemaakt en heeft het mogelijk gemaakt om apps tijdelijk te verwijderen. Hierdoor ontstaat er genoeg ruimte om het nieuwe besturingssysteem te installeren.

Bij iOS 8 ging het een stuk minder snel. Toen duurde het acht dagen voordat 50 procent van de mobiele Apple-gebruikers de update doorgevoerd hadden.Die release kampte toen met problemen, onder meer omdat hij te groot was voor toestellen van 8GB of 16GB opslagruimte. Veel mensen konden de update daarom niet installeren.Apple heeft de update nu een stuk kleiner gemaakt en heeft het mogelijk gemaakt om apps tijdelijk te verwijderen. Hierdoor ontstaat er genoeg ruimte om het nieuwe besturingssysteem te installeren.