Dat meldt techblog MacRumors, dat een bètaversie van het besturingssysteem heeft uitgeplozen. De virtuele assistent zal voortaan de gekozen streamingdienst gebruiken voor het afspelen van muziek.

Concurrentie

Gebruikers kunnen Siri nu al vragen om een liedje op Spotify of Deezer af te spelen, maar dan moeten ze de naam van de dienst bij elk verzoek expliciet noemen. Als alleen de naam van het nummer wordt genoemd, probeert Siri het op Apple Music af te spelen - ook bij gebruikers die daar niet op geabonneerd zijn.

Spotify klaagt al jaren dat Apple oneerlijk zou concurreren door strenge regels aan het streamingbedrijf op te leggen waar de eigen Music-dienst niet aan voldoet. Een van de voorbeelden die Spotify noemt, is het standaardgebruik van Music door Siri.

Dat meldt techblog MacRumors, dat een bètaversie van het besturingssysteem heeft uitgeplozen. De virtuele assistent zal voortaan de gekozen streamingdienst gebruiken voor het afspelen van muziek.Gebruikers kunnen Siri nu al vragen om een liedje op Spotify of Deezer af te spelen, maar dan moeten ze de naam van de dienst bij elk verzoek expliciet noemen. Als alleen de naam van het nummer wordt genoemd, probeert Siri het op Apple Music af te spelen - ook bij gebruikers die daar niet op geabonneerd zijn.Spotify klaagt al jaren dat Apple oneerlijk zou concurreren door strenge regels aan het streamingbedrijf op te leggen waar de eigen Music-dienst niet aan voldoet. Een van de voorbeelden die Spotify noemt, is het standaardgebruik van Music door Siri.