Apple zou de iPad 3 vanaf oktober in productie laten gaan.

Dat vernam de Amerikaanse krant The Wall Street Journal bij Aziatische componentenleveranciers en -hardwarebouwers. Volgens diezelfde bronnen zou het toestel een 9,7"-scherm krijgen met een véél hogere resolutie dan die van de iPad 2, liefst 2048 x 1536 pixels. Daarmee blijft wel de beeldverhouding dezelfde, zodat die resolutie niet teveel problemen zou vormen voor de app-bouwers. Veel meer details zijn nog niet bekend.

De productie zou dit najaar starten, waardoor de lancering ergens begin volgend jaar zou kunnen plaatsvinden. Het zou vrij logisch zijn, gezien de typische lanceringscycli van ongeveer een jaar die Apple hanteert.

Gezien het waanzinnige succes van de vorige versies van de iPad wordt ook bij versie 3 een stormloop verwacht. De vraag is vooral of er tegen volgend jaar al wat tabletconcurrentie van enig formaat zal zijn.

Apple zou de iPad 3 vanaf oktober in productie laten gaan. Dat vernam de Amerikaanse krant The Wall Street Journal bij Aziatische componentenleveranciers en -hardwarebouwers. Volgens diezelfde bronnen zou het toestel een 9,7"-scherm krijgen met een véél hogere resolutie dan die van de iPad 2, liefst 2048 x 1536 pixels. Daarmee blijft wel de beeldverhouding dezelfde, zodat die resolutie niet teveel problemen zou vormen voor de app-bouwers. Veel meer details zijn nog niet bekend. De productie zou dit najaar starten, waardoor de lancering ergens begin volgend jaar zou kunnen plaatsvinden. Het zou vrij logisch zijn, gezien de typische lanceringscycli van ongeveer een jaar die Apple hanteert. Gezien het waanzinnige succes van de vorige versies van de iPad wordt ook bij versie 3 een stormloop verwacht. De vraag is vooral of er tegen volgend jaar al wat tabletconcurrentie van enig formaat zal zijn.