De iPad 3 krijgt een scherm met hoge resolutie. Daarnaast zou er ook een toestel op de markt komen met een scherm van zeven inch. Dat schrijft de Taiwanese website Digitimes op gezag van bronnen binnen partnerbedrijven van Apple. De nieuwe tablets zouden in maart of in april op de markt komen. Apple doet voor zijn schermen een beroep op hardwareleveranciers als AU Optronics (AUO) en LG Display. Vanuit die ondernemingen klinkt het nu dat de iPad 3 uitgerust zal worden met een touch screen dat een resolutie van 2048 x 1536 pixels laat optekenen.

Met behulp van zulk een scherm kunnen gebruikers bijvoorbeeld met grotere iconen werken. Ontwikkelaars krijgen een beter beeld bij het bouwen van applicaties. Professionele gebruikers zoals artsen krijgen een beter beeld van scans.

Israël Om gebruikers een betere gebruikservaring te kunnen bieden doet Apple niet alleen een beroep op technologie uit Azië. De laatste tijd is het bedrijf ook actiever in Israel. In dat land bouwt Apple een research en development (r&d)-faciliteit voor processors, aldus de Israëlische website Globes.

De nieuwe processors moeten zorgen voor een betere applicatiebeschikbaarheid op de Apple iPad. Het bedrijf van wijlen Steve Jobs zou ook Israëlische technologie willen kopen. Zo heeft de technologiegigant zijn oog laten vallen op ssd-fabrikant Anobit.

Tot nu investeert Apple relatief weinig in r&d. In 2010 werd 2 procent van de omzet besteed aan onderzoek en ontwikkeling.

De iPad 3 krijgt een scherm met hoge resolutie. Daarnaast zou er ook een toestel op de markt komen met een scherm van zeven inch. Dat schrijft de Taiwanese website Digitimes op gezag van bronnen binnen partnerbedrijven van Apple. De nieuwe tablets zouden in maart of in april op de markt komen. Apple doet voor zijn schermen een beroep op hardwareleveranciers als AU Optronics (AUO) en LG Display. Vanuit die ondernemingen klinkt het nu dat de iPad 3 uitgerust zal worden met een touch screen dat een resolutie van 2048 x 1536 pixels laat optekenen. Met behulp van zulk een scherm kunnen gebruikers bijvoorbeeld met grotere iconen werken. Ontwikkelaars krijgen een beter beeld bij het bouwen van applicaties. Professionele gebruikers zoals artsen krijgen een beter beeld van scans. Israël Om gebruikers een betere gebruikservaring te kunnen bieden doet Apple niet alleen een beroep op technologie uit Azië. De laatste tijd is het bedrijf ook actiever in Israel. In dat land bouwt Apple een research en development (r&d)-faciliteit voor processors, aldus de Israëlische website Globes. De nieuwe processors moeten zorgen voor een betere applicatiebeschikbaarheid op de Apple iPad. Het bedrijf van wijlen Steve Jobs zou ook Israëlische technologie willen kopen. Zo heeft de technologiegigant zijn oog laten vallen op ssd-fabrikant Anobit. Tot nu investeert Apple relatief weinig in r&d. In 2010 werd 2 procent van de omzet besteed aan onderzoek en ontwikkeling.