Apple lanceert de iPad Air. Het gaat om een iPad met een 9,7 inch retina scherm dat 43 procent dunner is dan het huidige model. Het toestel zelf wordt 7,5 mm dun, dat is 20 procent dunner dan de iPad 4, die nog 9,4 mm telt.

500 gram

De iPad Air wordt de lichtste tablet in de wereld, mini tablets niet meegerekend. 'Het wordt een spectaculaire ervaring alleen al om hem vast te houden,' zegt Apple-CEO Tim Cook. Het toestel weegt 500 gram. Ter vergelijking: de huidige iPad weegt 700 gram.

Het toestel wordt aangestuurd door een A7-chip en moet 8 maal sneller presteren dan het huidige model. De graphics moeten het 72 keer sneller doen.

1 november

De iPad Air wordt beschikbaar in wit, zwart, zilver en grijs. In de Verenigde Staten is het te koop vanaf 499 dollar (16GB) en 699 dollar met 3G. De iPad 2 blijft te koop voor 399 dollar.

Het toestel is vanaf 1 november te koop in 41 landen wereldwijd waaronder België. De richtprijs voor ons land is nog niet bekend.

Op de productvoorstelling bleek dat Apple zowat zijn hele gamma een update heeft gegeven. Naast de iPad Air en een nieuwe iPad mini komen er ook nieuwe versies van de Mac en de MacBook Pro en nieuwe software. (EE)

Apple lanceert de iPad Air. Het gaat om een iPad met een 9,7 inch retina scherm dat 43 procent dunner is dan het huidige model. Het toestel zelf wordt 7,5 mm dun, dat is 20 procent dunner dan de iPad 4, die nog 9,4 mm telt. 500 gram De iPad Air wordt de lichtste tablet in de wereld, mini tablets niet meegerekend. 'Het wordt een spectaculaire ervaring alleen al om hem vast te houden,' zegt Apple-CEO Tim Cook. Het toestel weegt 500 gram. Ter vergelijking: de huidige iPad weegt 700 gram. Het toestel wordt aangestuurd door een A7-chip en moet 8 maal sneller presteren dan het huidige model. De graphics moeten het 72 keer sneller doen. 1 november De iPad Air wordt beschikbaar in wit, zwart, zilver en grijs. In de Verenigde Staten is het te koop vanaf 499 dollar (16GB) en 699 dollar met 3G. De iPad 2 blijft te koop voor 399 dollar. Het toestel is vanaf 1 november te koop in 41 landen wereldwijd waaronder België. De richtprijs voor ons land is nog niet bekend. Op de productvoorstelling bleek dat Apple zowat zijn hele gamma een update heeft gegeven. Naast de iPad Air en een nieuwe iPad mini komen er ook nieuwe versies van de Mac en de MacBook Pro en nieuwe software. (EE)