Apple gaat het in iOS 8 voor iPad mogelijk maken twee apps gelijktijdig te gebruiken op hetzelfde scherm, beweert 9to5Mac, een site die onofficieel nieuws brengt over all things Apple. Een dergelijke 'splitscreen'-functie is al langer beschikbaar op de Surface-tablet van concurrent Microsoft.

Die apps zullen bovendien beter met elkaar kunnen interageren, meldt de site nog. Dit zou inhouden dat teksten, afbeeldingen of video's met een simpele veegbeweging van de ene app naar de andere verplaatst kunnen worden.

Mogelijk onthult Apple het iOS 8-besturingssysteem op zijn Worldwide Developers Conference op 2 juni.

Apple gaat het in iOS 8 voor iPad mogelijk maken twee apps gelijktijdig te gebruiken op hetzelfde scherm, beweert 9to5Mac, een site die onofficieel nieuws brengt over all things Apple. Een dergelijke 'splitscreen'-functie is al langer beschikbaar op de Surface-tablet van concurrent Microsoft. Die apps zullen bovendien beter met elkaar kunnen interageren, meldt de site nog. Dit zou inhouden dat teksten, afbeeldingen of video's met een simpele veegbeweging van de ene app naar de andere verplaatst kunnen worden. Mogelijk onthult Apple het iOS 8-besturingssysteem op zijn Worldwide Developers Conference op 2 juni.