Marktonderzoeksbedrijf Counterpoint Research lijstte de 10 bestverkochte smartphones van de maand september op, maar gaf echter geen exacte verkoopcijfers prijs. Opvallend is wel dat Apple en Samsung de enige smartphone-producenten zijn in de lijst. Van HTC, Nokia of Huawei is geen sprake.

Apple neemt weer de bovenhand Apple moest lange tijd de duimen leggen voor Samsung op de smartphonemarkt, maar nam afgelopen september opnieuw de bovenhand. De iPhone 5S was de bestverkochte smartphone van die maand, gevolgd door de Galaxy S4.

De iPhone 5 en de iPhone 5C staan op plaatsen drie en vier. Voor de rest bestaat de top tien uitsluitend uit Samsung-producten: de Galaxy S3, de Galaxy Note 2, de Galaxy S3 Mini, de Galaxy S4 Mini, de Galaxy Note 3 en de Galaxy S Duos.

Apple in het voordeel Noot: Apple is in het voordeel omdat de iPhone 5S en 5C in september uitkwamen, terwijl de Galaxy S4 al iets langer in de winkel ligt.

Marktonderzoeksbedrijf Counterpoint Research lijstte de 10 bestverkochte smartphones van de maand september op, maar gaf echter geen exacte verkoopcijfers prijs. Opvallend is wel dat Apple en Samsung de enige smartphone-producenten zijn in de lijst. Van HTC, Nokia of Huawei is geen sprake.Apple neemt weer de bovenhand Apple moest lange tijd de duimen leggen voor Samsung op de smartphonemarkt, maar nam afgelopen september opnieuw de bovenhand. De iPhone 5S was de bestverkochte smartphone van die maand, gevolgd door de Galaxy S4. De iPhone 5 en de iPhone 5C staan op plaatsen drie en vier. Voor de rest bestaat de top tien uitsluitend uit Samsung-producten: de Galaxy S3, de Galaxy Note 2, de Galaxy S3 Mini, de Galaxy S4 Mini, de Galaxy Note 3 en de Galaxy S Duos. Apple in het voordeel Noot: Apple is in het voordeel omdat de iPhone 5S en 5C in september uitkwamen, terwijl de Galaxy S4 al iets langer in de winkel ligt.