'Een metalen case of een magnetische lens kan interfereren met de optische beeldstabilisator van de iPhone 6 Plus', schrijft Apple zelf op zijn website.

Daarnaast zouden magneten ook de NFC-chip van de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus in de war kunnen sturen. Een magnetische storing kan ervoor zorgen dat de NFC-verbinding mislukt.

Voor dat laatste probleem wil Apple vooral Amerikaanse iPhone 6-gebruikers waarschuwen, omdat de NFC-betaaldienst Apple Pay in de VS al actief is.

Magneten hebben al wel vaker tot computerproblemen geleid, maar iPhones leken hier - zoals de onofficiële Applenieuwssite iCulture schrijft - lange tijd juist immuun voor te zijn.

Bekijk hier hoe de iPhone 6 Plus reageert op een magnetische lens:

'Een metalen case of een magnetische lens kan interfereren met de optische beeldstabilisator van de iPhone 6 Plus', schrijft Apple zelf op zijn website. Daarnaast zouden magneten ook de NFC-chip van de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus in de war kunnen sturen. Een magnetische storing kan ervoor zorgen dat de NFC-verbinding mislukt. Voor dat laatste probleem wil Apple vooral Amerikaanse iPhone 6-gebruikers waarschuwen, omdat de NFC-betaaldienst Apple Pay in de VS al actief is.Magneten hebben al wel vaker tot computerproblemen geleid, maar iPhones leken hier - zoals de onofficiële Applenieuwssite iCulture schrijft - lange tijd juist immuun voor te zijn. Bekijk hier hoe de iPhone 6 Plus reageert op een magnetische lens: